Reddingu na severu države pa je doslej uničil več kot tisoč stanovanjskih hiš."/>

Nevarnost velikih požarov najmanj do oktobra

V Kaliforniji zdaj divja 16 večjih požarov, največji pri Reddingu na severu države pa je doslej uničil več kot tisoč stanovanjskih hiš.
Fotografija: Požar je uničil tudi 440 drugih objektov, v njem so doslej umrli dva gasilca in štirje civilisti. FOTO: AP
Odpri galerijo
Požar je uničil tudi 440 drugih objektov, v njem so doslej umrli dva gasilca in štirje civilisti. FOTO: AP

San Francisco – Ameriški Nacionalni medagencijski center za požare je v sredo sporočil, da bo nevarnost velikih požarov v naravi za severozahod ZDA trajala do konca septembra, za Kalifornijo pa še dlje. V Kaliforniji zdaj divja 16 večjih požarov, največji pri Reddingu na severu države pa je doslej uničil več kot tisoč stanovanjskih hiš.



Uničil je tudi 440 drugih objektov, v njem pa so doslej umrli dva gasilca in štirje civilisti. Požar, ki so ga poimenovali Carr, divja že deset dni in se je razširil na območje 470 kvadratnih kilometrov, doslej pa so ga omejili le 35-odstotno.

Na severu Kalifornije, kjer gasilcem pomaga tudi nacionalna garda, so pogrešali 60 ljudi, vendar so jih do večera našli.<br />
FOTO: Reuters
Na severu Kalifornije, kjer gasilcem pomaga tudi nacionalna garda, so pogrešali 60 ljudi, vendar so jih do večera našli.
FOTO: Reuters

 

Za boj proti požarom 125 milijonov dolarjev


Na severu Kalifornije, kjer gasilcem pomaga tudi nacionalna garda, so pogrešali 60 ljudi, vendar so jih do večera našli. Na pomoč prihaja tudi 146 gasilcev iz Avstralije in Nove Zelandije, dobrodelne organizacije pa pripravljajo pomoč za 38.000 ljudi, ki so morali zaradi požara pri Reddingu zapustiti dom.

Kalifornija ima 125 milijonov dolarjev letnega proračuna za boj proti požarom, doslej pa so od tega porabili že četrtino. Požari so tudi v zveznih državah Washington in Montana, ameriški center za požare pa napoveduje, da bo avgusta večja nevarnost izbruha požarov veljala tudi za osrednji in vzhodni Teksas.

Požari so tudi v zveznih državah Washington in Montana. FOTO: Reuters
Požari so tudi v zveznih državah Washington in Montana. FOTO: Reuters

Komentarji: