Nova Sarah Sanders?

Položaj tiskovne predstavnice Bele hiše bo najverjetneje prevzela Stephanie Grisham.
Fotografija: Ločitve Slovenija
Odpri galerijo
Ločitve Slovenija

Nova tiskovna predstavnica Bele hiše bo najverjetneje Stephanie Grisham, ki zdaj skrbi za javno podobo prve dame Melanie Trump, je napovedal konservativni časnik Washington Examiner. S tem bi nasledila Sarah Sanders, ki je za konec meseca napovedala svoj odhod.

V zadnjem času njen položaj ni bil več tako pomemben; rednih novinarskih konferenc ni bilo, če pa so bile, so bili to v glavnem prepiri z dopisniki Bele hiše brez prave vsebine. Stephanie Grisham menda ima podobno »odločen« odnos do medijev kot Sandersova v timu s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom.

Sarah Sanders po treh letih in pol zapušča Belo hišo. FOTO: Saul Loeb/AFP
Sarah Sanders po treh letih in pol zapušča Belo hišo. FOTO: Saul Loeb/AFP

 

Mira Ricardel je morala oditi


Dvainštiridesetletna Grishamova je mati samohranilka dveh sinov in prihaja iz Arizone, kjer je delala za pravosodnega ministra države Toma Horna. Leta 2012 je sodelovala pri kampanji republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja, v tem mandatu pa je večkrat odmeval njen glas v imenu prve dame. Z njo sta, denimo, novembra poskrbeli, da je bila odpuščena uradnica sveta za nacionalno varnost Mira Ricardel, ker se je z Melanio Trump prepirala na turneji po Afriki.

Tiskovne konference v Beli hiši so bile zadnje čase predvsem brezplodni prepiri. FOTO: Jim Watson/AFP
Tiskovne konference v Beli hiši so bile zadnje čase predvsem brezplodni prepiri. FOTO: Jim Watson/AFP


Za njeno protikandidatko (na položaju si Trump menda želi žensko) je nekaj časa veljala nekdanja voditeljica televizije Fox News in tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert, vendar je odstopila od kandidature s pojasnilom, da nima dovolj izkušenj. Neuradni razlog pa menda je, da je imela najeto varuško, ki je bila nezakonita priseljenka.

Komentarji: