Peta žrtev strelskega pohoda podlegla poškodbam

Cherifa Chekatta so policisti usmrtili v domači četrti v strelskem obračunu.
Fotografija: Francoski predsednik Emmanuel Macron se je poklonil žrtvam strelskega napada v Strasbourgu. FOTO: Pool/Ap
Odpri galerijo
Francoski predsednik Emmanuel Macron se je poklonil žrtvam strelskega napada v Strasbourgu. FOTO: Pool/Ap

Pariško tožilstvo je sporočilo vest o smrti pete osebe, ki je podlegla poškodbam strelskega napada 29-letnega Cherifa Chekatta. Gre za 36-letnega Poljaka, identiteto smrtne žrtve pa je potrdil njegov brat. Barto Pedro Orent-Niedzielski je umrl v nedeljo ob 18. uri, po tem ko je pet dni preživel v komi. 
 


Med ostalimi žrtvami so še 45-letni tajski državljan Anupong Suebsamarn, ki je v Francijo prišel s svojo ženo; 29-letni italijanski novinar Antonio Megalizzi. Kamal Naghchband, mehanik afganistanskega rodu, ki si je božični sejem ogledal z družino, ter 61-letni neimenovani upokojeni bančni uslužbenec. Deset ljudi je še vedno huje poškodovanih, torej število smrtnih žrtev še vedno lahko naraste. 

Na sliki je upodobitev strasbourške katedrale, pod katero piše »Strasbourg moja ljubezen«. FOTO: Vincent Kessler/Reuters
Na sliki je upodobitev strasbourške katedrale, pod katero piše »Strasbourg moja ljubezen«. FOTO: Vincent Kessler/Reuters


Chekatta se je na strelski pohod podal 11. decembra, po napadu pa so aretirali pet oseb, od tega njegova starša in dva brata. Po podatkih tožilstva so Chekattovo družino iz pripora izpustili zaradi pomanjkanja inkriminirajočih dokazov na tej stopnji. 

Napadalec je v spopadu s policijo umrl dva dni kasneje, več kot 700 predstavnikov varnostnih sil pa je sodelovalo v iskalni akciji. Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država, a francoski notranji minister Christophe Castaner je dejal, da gre za »povsem oportunistično priznanje, ki ne spremeni ničesar«.
 

Preberite še:

Komentarji: