Plaz naj bi pokopal Lamo in Auerja, dva izmed najbolj nadarjenih alpinistov na svetu

David Lama in Hansjörg Auer sta plezala v kanadskem Skalnem gorovju. 
Fotografija: David Lama in Hansjorg Auer. FOTO: David Lama/Red Bull
Odpri galerijo
David Lama in Hansjorg Auer. FOTO: David Lama/Red Bull

Avstrijski in italijanski mediji poročajo, da naj bi ogromen plaz pod seboj pokopal dva izmed najbolj talentiranih alpinistov na svetu, Davida Lamo in Hansjörga Auerja. Plezala sta v kanadskem Skalnem gorovju skupaj z Američanom Jessom Roskelleyem, ki naj bi bil prav tako pogrešan.

Novice še nihče ni uradno potrdil, naj pa bi v Laminem taboru skupaj s plezalčevo družino že pripravljali izjavo za javnost. Kdaj bo objavljena, ni znano. Vest o tragičnem dogodku je sicer prvi objavil avstrijski Tiroler Tageszeitung, nato so jo hitro povzeli drugi mediji, med drugim planetmountain.com in nekateri italijanski mediji, tudi tiskovna agencija Ansa

Hansjörg Auer med soliranjem smeri Riba (Attraverso il Pesce) v Marmoladi. FoOTO: Heiko Wilhelm 
Hansjörg Auer med soliranjem smeri Riba (Attraverso il Pesce) v Marmoladi. FoOTO: Heiko Wilhelm 


Kot piše Tiroler Tageszeitung, naj bi ogromen plaz pokopal alpiniste. Prvo helikoptersko reševanje je bilo neuspešno. Gre za nedvomno dva najbolj talentirana alpinista ta hip. 28-letni Lama in 35-letni Auer sta v Skalno gorovje prispela šele pred kratkim in skupaj s 36-letnim Roskelleyem preplezala težko smer Andromeda Strain. 

Župan mesta Umhausen Jakob Wolf, odkoder je doma Auer, je povedal: »Sočustvujemo s sorodniki obeh alpinistov, ki trenutno preživljajo zelo težke čase.«

David Lama se je rodil leta 1990 v Innsbrucku očetu Nepalcu in materi Avstrijki. Že nekaj časa velja za čudežnega dečka v plezalni srenji. Leta 2012 je osvojil Cerro Torre, lani pa po zahodnem grebenu splezal na 6895 visoki Lunag Ri v Nepalu.

Preberite še:

Komentarji: