Po močnih nalivih proti Hrvaški dolgi zastoji

Minulo noč je Hrvaško zajelo močno deževje: najhuje je bilo v Rovinju. Vreme se je popoldne že počasi umirilo.
Fotografija: Obilno deževje v Pulju. FOTO: Mauro Meden/istramet
Odpri galerijo
Obilno deževje v Pulju. FOTO: Mauro Meden/istramet

V četrtek zvečer je naše kraje zajela hladna fronta, ki je poleg nižjih temperatur s seboj prinesla veliko dežja. Na sosednjem Hrvaškem, kjer so včeraj opozarjali, naj se turisti na pot raje kot v petek odpravijo v soboto, je padlo veliko dežja, najhuje je bilo v Istri. Pestro vremensko dogajanje so napovedovali prav na območju hrvaške Istre, Kvarnerja in severne Dalmacije. Hrvaški meteorologi so za danes napovedali, da se bo vreme do poznega popoldneva umirilo.



V Kvarnerju je dopoldne zapihala zmerna do močna burja. V soboto bo večinoma sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Burja v Kvarnerju bo oslabela, napoveduje Arso. Hrvaški portal  piše, da so zaradi močne burje na Kvarnerju izdali rdeč alarm.

Obilno deževje v Pulju. FOTO:  Mauro Meden/istramet
Obilno deževje v Pulju. FOTO:  Mauro Meden/istramet



 

Podaljšan konec tedna, daljši zastoji


Na Hrvaškem je bil že danes občasno zelo gost promet na avtocestah proti Splitu in Reki, je poročal Hrvaški avtoklub (Hak). Ta je zaradi podaljšanega prazničnega konca tedna na Hrvaškem pričakoval gnečo v prometu tudi danes popoldne, pa tudi v soboto zjutraj ne bo dosti drugače. Na celotni avtocesti Zagreb–Reka je bila danes zaradi dežja hitrost omejena na 80 kilometrov.



Hak je poleg prometne gneče za danes in za sobotno jutro napovedoval gost promet tudi za nedeljo in ponedeljek, posebno pri cestninski postaji Lučko v bližini Zagreba. Proti koncu praznikov pa je (daljše) čakalne dobe za vstop na Hrvaško mogoče pričakovati tudi na mejnih prehodih z BiH in Srbijo.

Med podaljšanim koncem tedna pričakujejo gost promet tudi na državni cesti v Liki in jadranski magistrali ter na vpadnicah v turistična mesta ob obali in trajektnih pristaniščih. Posebej so opozorili na gost promet na otoku Krku in tamkajšnjem mostu ter spomnili na vzdrževalna dela, ki potekajo na nekaterih odcepih avtocest.

Komentarji: