Po nesreči vojaškega letala odstopil hrvaški obrambni minister

Hrvaški minister za obrambo Damir Kričević je danes, po nesreči vojaškega letala, v kateri sta umrla dva pilota, odstopil s položaja. 
Fotografija: Srečanje Karla Erjavca in Damirja Krstičevića. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Srečanje Karla Erjavca in Damirja Krstičevića. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Podpredsednik hrvaške vlade in minister za obrambo Damir Krstičević je danes odstopil s položaja, potem ko sta v današnji nesreči šolskega vojaškega letala nedaleč od Zadra umrla dva vojaška pilota. Krstičević je svojo odločitev objavil na novinarski konferenci v vojaškem letalskem oporišču Zemunik v Zadru.
 
Krstičević je povedal, da je današnja nesreča velika izguba za hrvaško vojsko ter dodal, da ne bo več obrambni minister. Spomnil je, da je hrvaško vojaško letalstvo letos izgubilo že dva pilota helikopterjev, ki sta se ponesrečila v strmoglavljenju helikopterja kiowa warrior med urjenjem nedaleč od otoka Zlarina pri Šibeniku.

Današnja nesreča se je pripetila okoli 16. ure, ko je med rednim urjenjem iz še neznanega vzroka strmoglavilo šolsko letalo hrvaškega vojaškega letalstva zlin 242-l. V nesreči sta umrla oba člana posadke, preizkušeni vojaški pilot nadporočnik Marko Novković in poročnik Luka Jagetić, ki se je uril za vojaškega pilota.

Krstičević je bil eden najtesnejših sodelavcev hrvaškega premiera Andreja Plenkovića ter eden redkih ministrov, ki je deloval v aktualni desnosredinski hrvaški vladi od njenega začetka jeseni 2016.

Preberite še:

Komentarji: