Po potresu se je število žrtev povzpelo na 35, reševalci iščejo morebitne preživele

Poškodovanih je skupno 1607 ljudi. Večina smrtnih žrtev je iz province Elazig; štiri so iz province Malatya. Reševalci medtem danes nadaljujejo z iskanjem morebitnih preživelih, doslej so izpod ruševin rešili 45 ljudi.

Objavljeno
26. januar 2020 10.53
Posodobljeno
26. januar 2020 10.53
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes obljubil, da bodo uničene in poškodovane hiše čim prej na novo zgradili ali obnovili. FOTO: Umit Bektas/Reuters
STA
STA
Število smrtnih žrtev silovitega potresa na vzhodu Turčije se je po zadnjih podatkih povzpelo na 35, je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA sporočil podpredsednik turške vlade Fuat Oktay. Poškodovanih je skupno 1607 ljudi. Reševalci medtem nadaljujejo z iskanjem morebitnih preživelih.

Potres z magnitudo 6,8 je vzhod Turčije prizadel v petek zvečer. Žarišče potresa je bilo v kraju Sivrice v provinci Elazig. Tresenje tal so občutili tudi v sosednjih mestih in državah. Potresu je sledilo več kot 600 popotresnih sunkov.

Večina smrtnih žrtev je iz province Elazig; štiri smrtne žrtve so iz province Malatya. Reševalci medtem danes nadaljujejo z iskanjem morebitnih preživelih. Doslej so izpod ruševin rešili 45 ljudi.

image
Reševalec, ki je iz ruševin rešil dekletce. FOTO: Reuters


V provincah Elazig in Malatya se je zaradi potresa porušilo skoraj 80 hiš, 645 poslopij je huje poškodovanih. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes obljubil, da bodo uničene in poškodovane hiše čim prej na novo zgradili ali obnovili.