Po zrušenju mostu pogrešajo šest ljudi

Most je popustil v mestu Su'ao na vzhodni obali Tajvana in pod seboj pokopal več plovil.
Fotografija: FOTO: Sam Yeh/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Sam Yeh/AFP

Z vzhodne obale Tajvana poročajo o zrušenju mostu. V ribiškem pristanišču v mestu Su'ao v provinci Yilan je okoli 9.30 po lokalnem času popustil 140 metrov dolg enoločni most in poškodoval več ladij pod njim. Agencija AFP, ki se sklicuje na tamkajšnje gasilce, poroča, da pogrešajo šest ljudi. Reševalci sumijo, da so ujeti v ladjah pod mostom.

Reševanje še poteka, sodeč po prvih informacijah so bile zaradi zrušenja mostu menda uničene vsaj tri ribiške ladje in cisterne za prevoz bencina, ki je bila v času zrušenja na mostu. Doslej navajajo 14 ranjenih ljudi, med njimi voznika cisterne in delavce od drugod, s Filipinov in iz Indonezije. Cisterna se je po nesreči namreč vnela.

FOTO: Sam Yeh/AFP
FOTO: Sam Yeh/AFP




Zakaj je leta 1998 zgrajeni most, ki je veljal za turistično znamenitost, popustil, še ni znano. Ob vzhodni obali Tajvana je včeraj zvečer in ponoči divjal tajfun z močnim dežjem, a je bilo vreme v okolici mostu v času zrušenja mirno.

FOTO: Sam Yeh/AFP
FOTO: Sam Yeh/AFP


Tajvanski minister za pomorstvo Lin Chia Lung se je na nesrečo odzval z besedami, da je preiskava mostu s predvideno življenjsko dobo 50 let stekla. Predsednica Tajvana Tsai Ing Wen je izrazila upanje, da bodo pogrešane čim prej rešili.

Na Tajvanu sicer mostove ogrožajo predvsem tajfuni. Leta 2009 je zaradi poškodb mostov v času tajfuna umrlo več kot 400 ljudi.

FOTO: Sam Yeh/AFP
FOTO: Sam Yeh/AFP

Komentarji: