Policija je prijela moškega, ki je razjezil francosko javnost

Žrtev mora prijetega moškega še identificirati. 
Fotografija: Trenutek, ko je moški udaril 22-letnico. FOTO: Marie Laguerre/Youtube
Odpri galerijo
Trenutek, ko je moški udaril 22-letnico. FOTO: Marie Laguerre/Youtube

Policija je prijela moškega, ki je pred tedni razburil francosko javnost, potem ko je na ulici udaril žensko, navaja AFP.

Posnetek nadzorne kamere je postal viralen in sledili so pozivi, naj oblasti zaostrijo kazni za nadlegovanje na ulicah. Moškega, ki ustreza opisu, so prijeli ob izhodu iz psihiatrične bolnišnice. Dvaindvajsetletna Marie Laguerre, žrtev napadalca, ga mora še identificirati, navajajo francoski mediji. 

Preiskava poteka v smeri utemeljitve kaznivih dejanj spolnega nasilja in nasilja z orožjem, v tem primeru je orožje pepelnik, ki ga je moški zalučal proti študentki. 

Laguerrova je posnetek napada 25. julija objavila na družbenih omrežjih in zapisala, da je moški izrekel nekaj žaljivih pripomb. Dvaindvajsetletnica mu je zabrusila, naj bo tiho, kar pa ga je močno razjezilo in je zato stekel za njo ter jo udaril. 

Od takrat je študentka lansirala spletno stran www.noustoutesharcelement.fr, ki je postala platforma za vse, ki so se srečale s spolnim nasiljem in želijo svoje zgodbe anonimno deliti s svetom. 

Preberite še:

Komentarji: