Policija rešila moškega, privezanega na posteljo serijskega morilca

Moški bi skoraj postal deveta žrtev kanadskega serijskega morilca Brucea McArthurja, ki je dele trupel shranjeval v koritih za rože.

Objavljeno
07. februar 2019 12.28
Posodobljeno
07. februar 2019 13.01
Policija med preiskavo hiše serijskega morilca. FOTO: Carlo Allegri/Reuters.
J. K.
J. K.
Kanadsko tožilstvo je v zvezi s prijetjem serijskega morilca Brucea McArthurja, ki so ga 29. januarja v Torontu obsodili za umore osmih ljudi, razkrilo nove informacije.

Po poročanju CNN je glavni tožilec Michael Cantlon povedal, da je policija ob vstopu v McArthurjevo hišo našla moškega, ki je bil privezan na posteljo osumljenega in čakal na grozljivo smrt.


Deveta mapa je bila za privezanega


Posledična preiskava hiše je razkrila, da je morilec v mapah na računalniku shranjeval fotografije svojih žrtev. Na njih so bili nezavestni in mrtvi moški, ki jih je McArthur slekel in odel v krznene plašče, v usta pa jim položil neprižgane cigare. Deveta mapa je bila pripravljena za moškega, privezanega na posteljo. 

McArthurjev morilski pohod je trajal med letoma 2010 in 2017, njegove žrtve pa so bili člani gejevske skupnosti v Torontu. Po poklicu je bil vrtnar, ostanke posmrtnih žrtev pa je shranjeval v koritih za rože in v soteski poleg hiše. Med božičnimi prazniki je v nakupovalnem centru zabaval otroke, preoblečen v Božička.