Poseben program za Melanio Trump

Ameriška prva dama se je družila tudi s Cerarjevo partnerko.
Objavljeno
12. julij 2018 14.15
Posodobljeno
13. julij 2018 10.23
Z Melanio Trump se je srečala tudi Mojca Stropnik, partnerka našega ministrskega predsednika v odstopu Mira Cerarja.
FOTO: Stephanie Lecocq/AFP
Ameriškega predsednika Donalda Trumpa Melania Trump spremlja ob njegovem obisku Velike Britanije, kjer bosta obiskala Anglijo in Škotsko.

Še pred prihodom na Otok pa se je družila z ženami in možem svetovnih voditeljev ob srečanju Nata v Bruslju. Kot poročajo svetovne novinarske agencije, so razpravljali o klasični glasbi, modi in čokoladi. Včeraj so namreč obiskali glasbeni konservatorij, ki je v parku v Waterlooju. Skupaj z desetimi ženami in enim možem so ji razkazali glasbeno šolo kraljice Elizabete, kjer se izobražujejo mladi glasbeni talenti v modernistični, pretežno stekleni stavbi. Ustanovila jo je belgijska kraljica Elizabeta Bavarska leta 1939.

image
Melania Trump, Brigitte Macron, Ulla Lofven, Amelie Derbaudrenghien, Mojca Stropnik, Desislava Radeva, Emine Erdogan, Ingrid Schulerud, Malgorzata Sochacka in Gauthier Destenay so bili na koncertu v Queen Elisabeth Music.
FOTO: Vincent Kessler/Reuters


Jutri bo Trumpova sprejela britanska kraljica Elizabeta II.
 


Učenci so gostom zaigrali Valse Scherzo Petra Iljiča Čajkovskega ter skladbe Hubaya in Piazzolle. Med premorom pa so naredili skupinsko fotografijo ter se posladkali z dobrotami znamenitega slaščičarja in čokoladarja Hermana Van Dendera, sicer tudi uradnega dobavitelja teh dobrot v belgijsko kraljevo hišo.
 
Danes bosta Trumpova gosta britanske ministrske predsednice Therese May in njenega moža Philip Mayja, jutri pa ju bo sprejela britanska kraljica Elizabeta II. Ta nadaljuje tradicijo srečanja z vsakim ameriškim predsednikom od leta 1952 naprej, z izjemo Lyndona B Johnsona. V windsorski palači jima bo pripravila kraljevski sprejem.
 

Cerar o Melanii


Premier Miro Cerar je povedal, da sta se s partnerico Mojco Stropnik tudi tokrat pogovarjala s prvo damo ZDA Melanio Trump. »Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini.« Z njo se je pogovarjal v sredo, njegova partnerica Mojca pa je z njo v še nekoliko več časa. »Zdaj se že kar dobro poznamo. Pogovori so vedno prijetni, seveda potekajo v slovenščini,« je še dejal. Melania Trump je po njegovih besedah tudi izrazila upanje, da se bodo videli, ko bo prišla v Slovenijo.  


Predstavnik za tisk Melanie Trump je povedal, da jo veseli graditi odnose in predstavljati Združene države Amerike. Pomembno se ji zdi, da v tujini predstavlja državo v pozitivni luči in da lahko izrazi spoštovanje gostiteljem držav, ki jih bo obiskala.