Pretresljivi posnetki posledic požara (VIDEO)

Kaj je zanetilo požare, še vedno ni znano.
Fotografija: Ljudje so se pred ognjenimi zublji zatekli v morje. FOTO: Elia Kallia/AP
Odpri galerijo
Ljudje so se pred ognjenimi zublji zatekli v morje. FOTO: Elia Kallia/AP

Atene – V uničujočem gozdnem požaru, ki je minuli teden pustošil po obmorskih letoviščih blizu grške prestolnice, je po najnovejših podatkih umrlo 91 ljudi, 25 jih še pogrešajo. Tiskovna predstavnica gasilcev Stavroula Malliri je povedala, da več trupel še niso identificirali. Dejala je, da so morda med njimi tudi pogrešani, poroča francoska tiskovna agencija DPA.  



Med smrtnimi žrtvami je več otrok, med drugim devetletni dvojčici in šestmesečni dojenček, navaja AFP. Umrli so tudi štirje tujci – Irec, Poljakinja in njen sin ter Belgijec.

Pogoreli avtomobili v letovišču Mati FOTO: Reuters
Pogoreli avtomobili v letovišču Mati FOTO: Reuters


Kot smo že pisali, je požar izbruhnil minuli ponedeljek na območju pristaniškega mesta Rafina vzhodno od Aten. Skoraj polovica domov v bližnjem letovišču Mati je bila uničena ali močno poškodovana, letovišče pa je danes prvič od izbruha požara obiskal grški premier Aleksis Cipras. Preiskava še poteka, a oblasti sumijo, da so bili požari podtaknjeni.



Atenski časnik Katimerini, ki se sklicuje na vire med preiskovalci, je v nedeljo poročal, da je enega od požarov domnevno zanetil tamkajšnji prebivalec, ko je sežigal suho vejevje in travo. Ogenj je nato zajel drevje in se hitro razširil. Župan kraja Penteli je večkrat ponovil, da so požari posledica pretrgane električne napeljave.

Preberite še:

Komentarji: