Preživela nemogoče: padec z višine 1500 metrov

Tridesetletna Kanadčanka je pri skoku s padalom preživela padec z višine približno 1500 metrov in pri tem utrpela (le) več zlomov.
Fotografija: Kanadčanka se trenutno še vedno nahaja v bolnišnici, kjer zdravniki zagotavljajo, da ni v smrtni nevarnosti. Pri neverjetnem podvigu pa je utrpela (le) več zlomov. Fotografija je simbolična. FOTO: Maurice/skydive Taupo
Odpri galerijo
Kanadčanka se trenutno še vedno nahaja v bolnišnici, kjer zdravniki zagotavljajo, da ni v smrtni nevarnosti. Pri neverjetnem podvigu pa je utrpela (le) več zlomov. Fotografija je simbolična. FOTO: Maurice/skydive Taupo

Svet je obkrožila skoraj nemogoča novica; 30-letna izkušena padalka je preživela padec z višine 1500 metrov, potem ko se ji 10. avgusta pri skoku z letala, ki je poletelo iz skakalnega centra Trois-Rivieres v Quebecu, nista odprli ne glavno ne rezervno padalo. Gotove smrti so jo rešile goste krošnje dreves.

Ponesrečenka, katere ime ni znano, se še vedno nahaja v bolnišnici, kjer zdravniki zagotavljajo, da ni v smrtni nevarnosti. Pri neverjetnem podvigu je utrpela (le) več zlomov, med drugim ima zlomljena vretenca.

Kot poroča Newsweek, je edna izmed prič – Denis Demers, ki je dogodek videl, dejal da »gre za čudež. Res ne vem, kako je sploh lahko preživela takšen padec z letala«.
 
Spet druga priča – Océane Duplessis, ki se je med dogodkom ravno odpravljala na letalo, da bi tudi sama skočila s padalom, pa je povedala, da so »spremljali celoten potek dogajanja. Do konca smo upali, da se bo dobro izteklo. Zelo smo bili zaskrbljeni.«
 
Policija v Quebecu še vedno preiskuje primer in skuša najti razlog, zakaj se padali nista odprli. Možnosti, da je posredi kaznivo dejanje, še niso izključili. Preiskovalci so do sedaj izprašali tudi nekaj prič in nadaljujejo s preiskavo.

Komentarji: