»Prijateljica« skrivaj snemala Melanio Trump

Ameriška prva dama se je v posnetku pritoževala zaradi božičnega okraševanja in kritik moževe priseljeniške politike.
Fotografija: Ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump. FOTO: Tom Brenner/Reuters
Odpri galerijo
Ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump. FOTO: Tom Brenner/Reuters

Washington – Kdo s takšnimi prijatelji sploh potrebuje sovražnike? Nekdanja tesna prijateljica ameriške prve dame slovenskega rodu Melanie Trump je skrivaj snemala pogovore z njo ter jih predstavila Andersonu Cooperju (CNN).

Stephanie Winston Wolkoff je svoja razkritja, tudi zapisana v knjigi Melania in jaz, opravičevala z grdim odnosom Bele hiše do nje, nekdanja svetovalka prve dame je morala po svojem prepričanju oditi po krivici in kot grešni kozel za napake drugih. A je vendarle nekaj zelo odbijajočega na posnetkih pogovorov z dolgoletno prijateljico, ne da bi ta vedela, da se pogovori snemajo. Melania se je v njih poleti 2018 pritoževala zaradi kritik, ki so tudi nanjo padale zaradi moževega ločevanja nezakonito priseljenih družin na meji z Mehiko.

Nekdanja prijateljica Stephanie Winston Wolkoff. FOTO: Joshua Roberts/Reuters
Nekdanja prijateljica Stephanie Winston Wolkoff. FOTO: Joshua Roberts/Reuters


»Pravijo, da sem sokriva, da sem enaka kot on, da ga podpiram in ne rečem dovolj,« je razlagala »prijateljici«. Trdo je delala za božično okraševanje Bele hiše, »pa čeprav, veš, komu je mar za božične stvari in dekoracije«, potem pa jo sprašujejo o otrocih, ločenih od svojih družin. »Naj mi dajo že mir, kje pa so bili, ko je to počel Obama?« Povedala je, da je poskusila združiti otroka in njegovo mamo, a je bilo treba iti skozi predpisane postopke.

Preberite še: Melania je sredi pandemije našla svoj glas

Kletvice, ki so spremljale pritožbe Melanie Trump, so pri CNN izbrisali s posnetka in navedli izjavo za javnost njene predstavnice za tisk Stephanie Grisham, ki je nekdanjo prijateljico svoje šefice obsodila zaradi skrivnega snemanja pogovorov ter kršenja dogovora o neobjavi. Melania je v pogovorih tudi pohvalila, kako dobro je poskrbljeno za begunske otroke, saj doma spijo na tleh. »Lepo skrbijo zanje, a seveda niso s svojimi starši in to je žalostno. A pridejo sem samo ali s 'kojoti' ali nezakonito in veš, treba je ukrepati.« S kojoti v ZDA označujejo ljudi, ki za denar pomagajo pri prestopanju meje.

Članica ameriške Nacionalne garde na mehiški meji s Teksasom drži honduraškega otroka, ki je lani z materjo in sestrico ilegalno vstopl v ZDA. FOTO: José Luis Gonzalez/Reuters
Članica ameriške Nacionalne garde na mehiški meji s Teksasom drži honduraškega otroka, ki je lani z materjo in sestrico ilegalno vstopl v ZDA. FOTO: José Luis Gonzalez/Reuters


Ameriška prva dama slovenskega rodu je tudi podvomila, da vsi priseljenci bežijo pred nevarnostmi v domovinah, po njenem prepričanju jih naučijo, kaj naj rečejo, da jim bo dovoljeno ostati v ZDA. »Lahko bi ostali v Mehiki, a nočejo, saj Mehika ne poskrbi zanje tako kot Amerika.« Wolkoffova je Andersonu Cooperju v svojem mnenju povedala, da je Melanio po materinsko skrbelo za te otroke, a se je premagala v želji obnašati se v skladu z agendo administracije svojega soproga.

Melania Trump je nekdanjo prijateljico že ob izidu knjige obtožila spreminjanja dejstev. Stephanie Winston Wolkoff je pisala o Melanijinih hladnih odnosih s pastorko Ivanko, predhodnici Michelle Obama in uporabi zasebne elektronske pošte v Beli hiši, kar so v Beli hiši vse zanikali. Pritožila se je tudi zaradi prisilnega odhoda iz Bele hiše, ki ga je doživela. Večina od 26 milijonov dolarjev za pomoč pri organizaciji inavguracije, ki so ji jih očitali, naj bi šla k podizvajalcem.

Preberite še:

Komentarji: