Prijeli osumljenca za umor bolgarske novinarke

Po navedbah medijev gre za romunskega državljana z moldavskim potnim listom.

Objavljeno
09. oktober 2018 15.00
Posodobljeno
09. oktober 2018 15.00
Več tisoč Bolgarov se je spominu novinarke v včeraj zvečer poklonilo na bedenjih. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Ka. M., STA
Ka. M., STA
Bolgarska policija je v povezavi z umorom bolgarske novinarke Viktorije Marinove prijela moškega. Alibi Romuna, ki je imel po navedbah britanskega BBC pri sebi moldavski potni list, še preverjajo, zato uradno še ni osumljen umora.

Kot smo že pisali, je Marinova tretja novinarka, ki umrla nasilne smrti v Evropski uniji v zadnjem letu. Februarja letos so umorili slovaškega novinarja Jana Kuciaka in oktobra lani na Malti novinarko Daphne Caruana Galizia. Marinova, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena, izginili pa so tudi njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil.

Marinova je na bolgarski televiziji TVN pred kratkim začela voditi novičarsko pogovorno oddajo Detektor, v zadnji oddaji pa so preiskovalni novinarji iz Bolgarije in Romunije predstavili raziskavo o domnevni korupciji pri porabi sredstev iz evropskih razvojnih skladov.Več tisoč Bolgarov se je spominu novinarke v včeraj zvečer poklonilo na bedenjih v več bolgarskih mestih. Največ ljudi se je zbralo v njenem kraju Ruse, v Sofiji pa so nekateri protestirali proti korupciji in zahtevali odstop vladnih uslužbencev, poroča portal Balkaninsight.