Protivladni protesti tudi v Beogradu

Nezadovoljstvo državljanov nad predsednikom Aleksandrom Vučićem in njegovo vlado ne pojenja.

Objavljeno
05. januar 2019 19.42
Posodobljeno
05. januar 2019 21.55
FOTO: Reuters
Ma. F.
Ma. F.
Danes ob 18. uri so na beograjske ulice stopili protestniki, ki so izrazili svoje nezadovoljstvo proti predsedniku Aleksandru Vučiću in njegovi vladi. Pred pričetkov shoda so se zbrani z minuto molka poklonili preminuli nogometni legendi Crvene zvezde Dragoslavu Šekularacu.

image
FOTO: Reuters


Med govorniki na protestu sta bila tudi igralca Radoslav Milenković in Branislav Trifunović. Slednji je prebral pismo naslovljeno na glavnega urednika RTS Dragana Bujoševića, ki ga je pozval k umiku s položaja, saj da je zlorabil svoj položaj. »Državljani te pozivajo, da spoštuješ pravico državljanov do poznavanja resnice in ne spreminjaš dejstev, s čimer zavajaš javnost ter da ne koristiš javne službe v propagandne namene,« je dejal Trifunović.

image
FOTO: Reuters


Protestniki so se nato s transparenti »En od petih milijonov« odpravili na pohod po beograjskih ulicah.Predsednik Aleksander Vučić je po prvem protestu 8. decembra lani dejal, da ne bo podlegel pritisku ulice tudi če se shoda udeleži pet milijonov ljudi. Po prejšnjem protestnem shodu je vendarle izrazil svojo pripravljenost, da prisluhne nezadovoljnim državljanom.  

image
FOTO: Reuters