R. Kelly znova za zapahi, proti njemu nova obtožba spolne zlorabe

Po pričevanju ženske jo je spolno napadel, ko je bila stara 13 let. Prostost so mu sicer odvzeli zaradi neplačevanje preživnine.
Fotografija: Ameriški pevec R. Kelly ni plačal preživnine. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ameriški pevec R. Kelly ni plačal preživnine. FOTO: Reuters

Ameriški pevec R. Kelly (Robert Sylvester Kelly) je bil le kratek čas na prostosti. Le nekaj ur po televizijskem intervjuju, v katerem je zanikal vse obtožbe o seksualnih napadih, se je vrnil za zapahe. Po poročanju BBC so mu odvzeli prostost, ker ni plačal preživnine nekdanji ženi in njunim trem otrokom v višini 161.000 dolarjev, danes pa mednarodni tisk poroča o novem pričevanju o njegovih domnevnih spolnih zlorabah.

Po poročanju Guardiana policija v Detroitu raziskuje nov primer. Oglasila se je neimenovana ženska, ki trdi, da jo je R. Kelly spolno napadel, ko je imela le 13 let, pri čemer naj bi jo okužil tudi s herpesom. Trdi, da je med njima decembra leta 2001 prišlo do spolnega odnosa, nekaj tednov zatem tudi v njegovem snemalnem studiu, obiskovala pa ga je tudi naslednja štiri leta – tudi na njegovem domu –, do svoje starosti 17 let.

R. Kelly se izza zapaha na novo obtožbo še ni odzval, za vse podobne primere trdi, da je šlo za spolne odnose s privolitvijo domnevnih žrtev, ki ga sedaj obtožujejo. Po njegovem lažejo.



Pridržali so ga po sredini obravnavi v Chicagu, čeprav je zatrjeval, da zneska zaradi finančnih težav ne more poravnati. Glasbeni zvezdnik je prosil za usmiljenje, češ da ga številne televizijske in radijske postaje bojkotirajo, prekinili so mu tudi pogodbo o snemanju novih plošč.

R. Kelly pred prihodom na sodišče. FOTO: Reuters
R. Kelly pred prihodom na sodišče. FOTO: Reuters


Lahko bi sicer plačal 60.000 dolarjev, vendar je sodnik zahteval plačilo celotnega zneska. Naslednja sodna obravnava naj bi bila 13. marca.

Le malo prej je v oddaji CBS This Morning zanikal krivdo v vseh desetih točkah najnovejše obtožnice, ki se nanaša na spolne napade na štiri žrtve, tri med njimi so stare od 13 do 16 let. »Teh svari nisem naredil jaz. To nisem jaz,« je povedal v pogovoru.

Preberite še:

Komentarji: