Romuni ustavili ruske tanke na poti v Srbijo

Oboroževanje balkanske države so ustavile sankcije Evropske unije proti Rusiji zaradi njenih vojaških akcij v Ukrajini. 
Fotografija: Kot poročajo romunski mediji, je na ustavljenem transportu 30 ruskih tankov in 30 oklepnih transporterjev. FOTO: Pavel Pavlov/Reuters
Odpri galerijo
Kot poročajo romunski mediji, je na ustavljenem transportu 30 ruskih tankov in 30 oklepnih transporterjev. FOTO: Pavel Pavlov/Reuters

Romunsko ministrstvo za zunanje zadeve je izdalo kratko sporočilo, v katerem javnost obvešča, da romunske oblasti niso spustile transporta z rusko oborožitvijo, ki se je preko Donave premikal proti Srbiji. Potezo so utemeljili z evropskimi sankcijami proti Rusiji.

Za izdajo tranzitnega dovoljenja za prevoz vojaškega materiala, ki je za takšne prevoze nujno, bodo pri pristojnem romunskem organu morali dokazati izpolnjevanje določenih pogojev, so zapisali na romunskem zunanjem ministrstvu.

Eden izmed pogojev je, da dokažejo, da tranzitno dovoljenje ne bo posredno ali neposredno koristilo interesom pravne ali fizične osebe, ustanove ali organizacije iz Ruske Federacije oziroma, da oprema, za katero se izda dovoljenje, ne bo uporabljena v Rusiji.

Kot poročajo romunski mediji, je na ustavljenem transportu 30 ruskih tankov in 30 oklepnih transporterjev, ki so jih Rusi poslali v Srbijo v skladu s pogodbo med dvema državama o posodobitvi srbske vojske.

Komentarji: