Ropar banke v božičnem vzdušju radodarno razdelil plen

Mimoidoči so kasneje denar pobrali in ga vrnili banki.
Fotografija: Ugotovili so, da gre za 65-letnega Davida Waynea Oliverja, ki je verjetno deloval sam in ki pri svojem dejanju ni imel škratov pomagačev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ugotovili so, da gre za 65-letnega Davida Waynea Oliverja, ki je verjetno deloval sam in ki pri svojem dejanju ni imel škratov pomagačev. FOTO: Reuters

Policija v ameriški zvezni državi Kolorado je pred dnevi prijela moškega, ki je oropal banko, nato pa v božičnem vzdušju mimoidočim radodarno razdelil bankovce in jim zaželel lepe praznike.

Starejši moški z belo brado je po navedbah lokalne policije dva dni pred božičem v mestu Colorado Springs oropal banko, od koder je odnesel večjo količino denarja.

Policisti, ki so po obvestilu o ropu prihiteli na kraj dogodka, so naleteli na moškega, ki je sedel pred bližnjo kavarno, in ga brez upiranja prijeli. Ugotovili so, da gre za 65-letnega Davida Waynea Oliverja, ki je verjetno deloval sam in ki pri svojem dejanju ni imel škratov pomagačev, navaja britanski BBC.

Eden od očividcev je za lokalno televizijo KKTV povedal, da je ropar ob izhodu iz banke v zrak metal denar in pri tem vzklikal »Srečen božič!«.

Mimoidoči so kasneje denar pobrali in ga vrnili banki, a po poročanju časnika Denver Post naj bi več tisoč dolarjev še vedno manjkalo.

Komentarji: