S cepinom nad Trumpovo zvezdo na hollywoodski aleji slavnih (Video)

Štiriindvajsetletni moški se je znesel nad spomenikom, ki je bil od Trumpovega vstopa v politiko tarča neštetih vandalov.
Fotografija: Posledice napada od blizu. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson
Odpri galerijo
Posledice napada od blizu. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson

Na hollywoodski aleji slavnih se je v sredo zgodil nov primer vandalizma, povezan z zvezdo, ki nosi ime ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Moški, identificiran kot 24-letni Austin Clay, se je namreč s cepinom lotil spomenika, ki je bil vse od Trumpovega vstopa v politiko tarča neštetih napadov, in ga tako rekoč povsem uničil.



Policija, ki je Claya pridržala zaradi suma vandalizma, ni razkrila motiva v ozadju njegovega dejanja. Preiskava se po poročanju televizije CNN nadaljuje, medtem ko nekateri ameriški mediji poročajo, da je osumljeni svoje dejanje policiji prijavil kar sam.

Sodišče v Los Angelesu je za Clayevo predčasno izpustitev iz pripora določilo varščino 20.000 dolarjev. Clayu po poročanju časnika New York Post na sojenje verjetno ne bo treba čakati v priporu, njegovo varščino naj bi bil namreč pripravljen plačati poslovnež James Otis, ki so ga leta 2016 ujeli pri podobnem dejanju vandalizma.

Od Trumpove zvezde na aleji slavnih ni ostalo dejansko nič.  FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson
Od Trumpove zvezde na aleji slavnih ni ostalo dejansko nič.  FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson

 

Uničevanje javne lastnine


Otis je za svoje dejanje moral plačati 4400 dolarjev kazni, sodišče pa mu je določilo tudi opravljanje 20 ur družbenokoristnega dela. Podobno kazen lahko pričakuje tudi Austin Clay.

Leron Gubler, predsednik hollywoodske gospodarske zbornice, ki upravlja eno največjih znamenitosti v Kaliforniji, je v odzivu na ponovno uničenje Trumpove zvezde dejal, da je aleja slavnih »institucija, ki slavi pozitiven doprinos znanih oseb«.

»Ko ljudem ni všeč naš izbor prejemnikov zvezd, bi si želeli, da svoje nestrinjanje pokažejo bolj pozitivno, ne da vandalizirajo znamenitost države Kalifornije. Naša demokracija temelji na spoštovanju prava. Ljudje vplivajo na stvari tako, da volijo, ne pa da uničijo javno lastnino,« je poudaril Gubler.

Preberite še:

Komentarji: