»S sveta bi rada odšla med velikim spopadom s policijo in to nameravata tudi storiti«

Sprožili so obsežno iskalno akcijo, ki pa bo zaradi gozdnatega in močvirnatega terena zelo zahtevna. 
Fotografija: Osumljenca veljata za zelo navarna. FOTO: Handout Reuters
Odpri galerijo
Osumljenca veljata za zelo navarna. FOTO: Handout Reuters

Kanadska najstnika na morilskem pohodu sta se po mnenju policije najverjetneje zatekla v gozdove, zato ju bodo zelo težko našli. Fanta, ki sta najprej veljala za žrtvi, zdaj sumijo treh umorov. Nazadnje so ju videli blizu mesteca Gillam v osrednji Kanadi, približno 3300 kilometrov stran od kraja, kjer so odkrili trupla. 

Devetnajstletni Kam McLeod in leto dni mlajši Bryer Schmegelsky se sorodnikom nista oglasila že več dni. Za lokalne medije je spregovoril oče enega od njiju. »Moj sin si želi umreti ovenčan s slavo. S tega sveta bi rad odšel med velikim spopadom s policijo in verjemite mi, da fanta točno to tudi nameravata storiti,« je povedal Alan Schmegelsky.

Rjava toyota, s katero naj bi se nazadnje vozila najstnika. FOTO: Handout Reuters
Rjava toyota, s katero naj bi se nazadnje vozila najstnika. FOTO: Handout Reuters

 
McLeoda in Schmegelskyja sumijo umora štiriinšestdesetletnega Leonarda Dycka. Motiv za zločin še ni znan. Truplo so našli povsem zoglenelo blizu kombija, s katerim sta se naokrog vozila najstnika. Štiri dni pred to najdbo so našli trupli avstralsko-ameriškega para. Lucas Fowler in Chynna Deese sta ležala ob svojem kombiju okrog 500 kilometrov stran od Leonarda Dycka. 

Osumljenca sta nazadnje menda vozila sivo toyoto, ki pa so jo nato odkrili zoglenelo, zato policisti zdaj sumijo, da se skrivata po gozdovih nekje v bližini. Prijav ukradenih vozil na tem območju namreč še niso prejeli. Sprožili so veliko iskalno akcijo, ki pa bo zaradi terena precej zahtevna. 

»Naši policisti ju vztrajno iščejo. A teren je obsežen in močvirnat, prepreden z gostim grmovjem, kar predstavlja velik izziv za policiste,« je pojasnila njihova predstavnica Julie Courchaine.

Komentarji: