Samsung Galaxy Fold jutri končno prihaja na trg

Več kot štirimesečna zamuda je posledica težav s pokanjem zložljivega zaslona.
Fotografija: Samsung Galaxy Fold. FOTO: Samsung
Odpri galerijo
Samsung Galaxy Fold. FOTO: Samsung

Seul – Z več kot štirimesečno zamudo bo Samsung jutri vendarle začel uradno prodajo prvega mobilnika z zložljivim ekranom Samsung Galaxy Fold, poroča britanski BBC. Prodaja se bo najprej začela v Južni Koreji, sledile bodo izbrane države, med njimi ZDA, Velika Britanija in Singapur. 
 

Ekrani so se sprva lomili in pokali


Ekran testne naprave je Marku Gurmanu počil že po dveh dneh.  FOTO: Twitter
Ekran testne naprave je Marku Gurmanu počil že po dveh dneh.  FOTO: Twitter


Samsungovo novost so sprva hoteli dati na trg že konec letošnjega aprila, a so preizkuševalci poročali o pogostih težavah z zložljivim ekranom, ki se je že po nekaj tednih uporabe zlomil ali počil. To težavo so zdaj očitno odpravili in zato pohiteli z začetkom prodaje. Samsungu se mudi zato, ker njegovi tekmeci napovedujejo podobne naprave, piše BBC.
 

Svojo napravo napoveduje tudi Huawei


Čeprav je Samsung še vedno največji svetovni proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, mu namreč vse tesneje sledi Huawei, ki je trenutno drugi največji proizvajalec in ki začetek prodaje svojega pametnega telefona z zložljivim ekranom napoveduje prav tako za ta mesec. Kitajsko tehnološko podjetje Xiaiomi pa je letos javnosti že predstavilo prototip pametnega telefona z zložljivim ekranom, ki ga je mogoče spremeniti v tablico. 

Preberite še:

Komentarji: