Sarah Sanders v svoji knjigi tudi o Trumpovi neotesanosti

»Kim Džong Unu si všeč,« ji je dejal po srečanju s severnokorejskim voditeljem v Singapurju.
Fotografija: Sarah Sanders je junja lani odšla z mesta tiskovne predstavnice Bele hiše, zdaj je napisala knjigo spominov.  FOTO: Kevin Lamarque/ Reuters
Odpri galerijo
Sarah Sanders je junja lani odšla z mesta tiskovne predstavnice Bele hiše, zdaj je napisala knjigo spominov.  FOTO: Kevin Lamarque/ Reuters

Bivša predstavnica za stike z javnostjo Donalda Trumpa Sarah Sanders je napisala knjigo, ki bo izšla te dni in v kateri sicer pravoverna Trumpova podpornica opisuje tudi, kako neotesan je ameriški predsednik, poroča The Guardian, čigar novinarji so uspeli dobiti izvod knjige že pred njenim izidom.

Knjiga z naslovom Govorim le v mojem imenu (Speaking for myself) bo izšla prihodnji torek in ne bo novo uničujoče delo, ki bi si ga Trump in njegova administracija prizadevali prepovedati. Toda iz njega je na več mestih mogoče razbrati kmetavzarsko naravo ameriškega predsednika. Posebno zanimivo je dogajanje v zvezi s severnokorejskim voditeljem Kim Jong - Unom.

Tako Sandersova v knjigi opisuje, kako je Trump na njunem srečanju v Singapurju leta 2018 severnokorejskemu diktatorju ponudil tic - tac bonbone, ta pa jih je le nerad vzel potem, ko je Trump dramatično pihnil v zrak, češ, gre samo za osvežilec daha in ne za kapsulo s strupom. 

Kim Jong Un in Donald Trump na srečanju v Singapurju leta 2018. FOTO: Saul Loeb/ Afp
Kim Jong Un in Donald Trump na srečanju v Singapurju leta 2018. FOTO: Saul Loeb/ Afp

 

Kim Jong - Un ji je pomežiknil


Potem sta se voditelja pogovarjala o športu, tudi o ženskem nogometu in nekega trenutka, ko je Sandersova, ki si je zapisovala njun pogovor in je pogledala navzgor, je videla, da jo Kim Jong - Un gleda, da ji je pokimal in pomežiknil. Nemudoma je spustila pogled in se spraševala, kaj se dogaja, piše Sandersova v svoji knjigi. 

Ko je o dogodku pozneje v avtomobilu med vožnjo s srečanja pripovedovala Trumpu in vodji njegovega urada Johnu Kellyju, ji je Trump dejal: »Kim Jong - Unu si všeč! Si! Prekleto všeč si mu!«
 

Žrtvovala se boš za dobro vseh nas!


Sandersova mu je odgovorila, da to ni to in da naj neha, toda on je nadaljeval z neslano šalo: »Sara, takole bo šlo: odšla boš v Severno Korejo in se žrtvovala za dobro vseh nas! Tvoj mož in otroci te bodo sicer pogrešali, toda ti boš junakinja svoje domovine.« Ob tem sta  Trump in Kelly tulila od smeha. 

Donald Trump se je sicer v prvih dveh letih svojega predsedovanja zelo vdinjal severnokorejskemu diktatorju, toda pri njem kljub trem srečanjem ni dosegel ničesar, kar je sicer napovedoval in pričakoval. Tako je Severna Koreja v tem času še povečala količino svojega jedrskega orožja in ne zmanjšala, kot je Kima Jong - Una poskušal prepričati Trump. 

Preberite še:

Komentarji: