Šole v New Delhiju znova odprte, smog vztraja

Onesnaženost zraka na severu Indije, tudi v prestolnici New Delhi in okoliških mestih, je sicer še vedno previsoka.
Fotografija: Nivo onesnaženosti je bil najvišji v nedeljo, razmere pa se v prestolnici izboljšujejo predvsem zaradi močnejših vetrov. FOTO: Anushree Fadnavis/Reuters
Odpri galerijo
Nivo onesnaženosti je bil najvišji v nedeljo, razmere pa se v prestolnici izboljšujejo predvsem zaradi močnejših vetrov. FOTO: Anushree Fadnavis/Reuters

Otroci v indijski prestolnici so se danes vrnili v šole. Te so bile od ponedeljka zaprte zaradi izredno velike količine smoga v zraku.

Onesnaženost zraka na severu Indije, tudi v prestolnici New Delhi in okoliških mestih, je sicer še vedno previsoka, »nezdrava«, navaja tiskovna agencija Reuters. Številni otroci so se v sredo vrnili v šole z zaščitnimi maskami.

Spomnimo, nivo onesnaženosti je bil najvišji v nedeljo, razmere pa se v prestolnici izboljšujejo predvsem zaradi močnejših vetrov. Medtem ko so odločevalci izredne razmere med drugim začeli reševati z omejevanjem vožnje z avtomobili (ob določenih dneh na ceste niso smeli vozniki avtomobilov, katerih registrska številka se končna s sodim oziroma lihim številom), okoljevarstveni znanstveniki opozarjajo, da je povečana onesnaženost zraka posledica večjega požiganja polj v zveznih državah Pundžab in Haryana, še navaja Reuters.

Protestniki so v New Delhiju v torek od vlade zahtevali ukrepanje proti onesnaženosti zraka. FOTO: Adnan Abidi/Reuters
Protestniki so v New Delhiju v torek od vlade zahtevali ukrepanje proti onesnaženosti zraka. FOTO: Adnan Abidi/Reuters

Komentarji: