Španska policija zaprla največjo nezakonito želvjo farmo v Evropi

Zasegli so več kot 1100 želv 62 različnih vrst, vključno s 14 najbolj ogroženimi vrstami, pa tudi več kot 750 jajc.

Objavljeno
22. avgust 2018 17.16
Posodobljeno
22. avgust 2018 17.24
Kot je navedla policija, so preiskali farmo in pri tem ugotovili, da je mnogo večja, kot so pričakovali. FOTO: AFP
STA
STA
Barcelona - Španska policija je sporočila, da je zaprla največjo nezakonito želvjo farmo v Evropi in zasegla več kot 1100 živali, med njimi več primerkov najbolj ogroženih vrst. Poleg tega so aretirali dva Nemca, osumljena upravljanja farme na Majorki, in španskega lastnika trgovine z eksotičnimi živalmi v Barceloni, ki je želve prodajal.

Trojico so obremenili nezakonite trgovine z ogroženimi vrstami živali in pranja denarja. Preiskujejo še dva Nemca in enega Španca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

image
Ogrožene so sicer skoraj vse vrste želv. Njihova jajca veljajo za delikateso, pobijajo jih tudi za meso, kožo in oklepe. FOTO: AFP

 

Ogrožene so skoraj vse vrste želv


Kot je navedla policija, so preiskali farmo in pri tem ugotovili, da je mnogo večja, kot so pričakovali. Različne vrste kopenskih in morskih želv je vzrejala na industrijski ravni. Farma je bila locirana blizu mesta Llucmajor na jugu Majorke. Po trditvah španske policije je šlo za največjo nezakonito želvjo farmo v Evropi.

Zasegli so več kot 1100 želv 62 različnih vrst, vključno s 14 najbolj ogroženimi vrstami, pa tudi več kot 750 jajc.

Ogrožene so sicer skoraj vse vrste želv. Njihova jajca veljajo za delikateso, pobijajo jih tudi za meso, kožo in oklepe.