Število žrtev po potresu še naprej narašča

Nedeljski potres, ki je z magnitudo 6,9 stresel indonezijski otok Lombok, je po zadnjih podatkih zahteval 321 smrtnih žrtev. Od nedelje so sicer zabeležili več kot 450 popotresnih sunkov.
Fotografija: Domačini nosijo truplo žrtve, ki je umrla v potresu na Lomboku. FOTO: Sonny Tumbelaka/AFP
Odpri galerijo
Domačini nosijo truplo žrtve, ki je umrla v potresu na Lomboku. FOTO: Sonny Tumbelaka/AFP

V nedeljo je indonezijski otok Lombok streusel potres s magnitudo 6,9. Po zadnjih podatkih indonezijskih oblasti je zahteval 321 smrtnih žrtev, njihovo število pa bo verjetno še naraslo. Od nedelje so sicer zabeležili več kot 450 popotresnih sunkov.
 
Po besedah tiskovnega predstavnika agencije za zaščito pred naravnimi nesrečami Sutopa Nugroha s terena še prihajajo poročila, da so našli še več trupel, vendar pa to ni potrjeno. »To pomeni, da bo število 321 preseženo, vendar potrebujemo potrditev,« je povedal po poročanju nemške tiskovne agencije DPA. V potresu je bilo okoli 1500 ljudi tudi težje poškodovanih.

Uničenih je bilo več kot 70.000 domov, zaradi česar je brez strehe nad glavo ostalo več kot 270.000 ljudi. »Satelitski posnetki prikazujejo veliko uničenje v okrožju Severni Lombok,« je dejal Nugroho. Na tem delu otoka je bilo uničenih skoraj 75 odstotkov domov.

Uničenih je bilo več kot 70.000 domov, zaradi česar je brez strehe nad glavo ostalo več kot 270.000 ljudi. FOTO: Adek Berry/AFP
Uničenih je bilo več kot 70.000 domov, zaradi česar je brez strehe nad glavo ostalo več kot 270.000 ljudi. FOTO: Adek Berry/AFP


Pomoč s hrano, zdravili in drugimi osnovnimi potrebščinami je medtem prispela v zasilna prebivališča.

Lombok je sicer v četrtek stresel nov močnejši potresni sunek z magnitudo 6,2, ki je povzročil paniko med ljudmi. Zrušile so se zgradbe, poškodovane v nedeljskem potresu, pri čemer so umrli najmanj trije ljudje. Še 24 jih je bilo po podatkih oblasti ranjenih. 20 žrtev pa je zahteval tudi potres 29. julija, ki je otok prizadel z magnitudo 6,4.

Preberite še:

Komentarji: