Strelski pokol na festivalu česnove hrane

Priče poročajo o belem moškem sredi tridesetih let, ki je sprožil rafal strelov. Napadalca je policija ubila, med žrtvami tudi šestletni deček.
Fotografija: FOTO: Social Media / Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Social Media / Reuters

Vsaj trije ljudje so umrli in dvanajst je ranjenih po streljanju na festivalu česnove hrane, poročajo ameriški mediji. Strelski napad se je zgodil v kraju Gilroy, približno 50 kilometrov južneje od San Joseja, napadalca pa je ubila policija.

The Gilroy Garlic Festival je bil v nedeljo zvečer tik pred zaprtjem, ko so odjeknili streli. Priče poročajo o belem moškem sredi tridesetih let, ki je sprožil rafal strelov, poroča NBC.

FOTO: Social Media / Reuters
FOTO: Social Media / Reuters


Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, kako ljudje bežijo, na njem pa se sliši glas ženske: »Kaj se dogaja? Kdo res strelja na česnovem festivalu?«

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Dogajanje še vedno ni pomirjeno, saj policisti preverjajo okolico streljanja, k pazljivosti je lokalno prebivalstvo pozval tudi ameriški predsednik Donald Trump. Policisti namreč sumijo, da je bila v napad udeležena še ena oseba, ki pa jo še vedno iščejo.

Ker so varnostniki festivala na vhodu preverjali, ali so obiskovalci oboroženi, je napadalec prišel v notranjost na skrivaj, da je prerezal ogrado.



FOTO: Social Media / Reuters
FOTO: Social Media / Reuters


Po prvih podatkih so umrli vsaj trije ljudje, še vsaj dvanajst je ranjenih, nekateri med njimi so v kritičnem stanju, zato pričakujejo še več žrtev. Med umrlimi je tudi šestletni fantek, njegova mama pa je ranjena.

Prodajalec klobukov na festivalu Michael Paz je za San Francisco Chronicle povedal, da je videl strelca z avtomatskim orožjem: »Prišel je dobro pripravljen, saj je nosil neprebojni jopič. Streljal je levo in desno brez pravega cilja.«

The Gilroy Garlic Festival sicer pripravljajo od leta 1979. Letošnji je trajal tri dni, nedelja pa je bila zadnji dan festivala.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Več iz te teme:

Komentarji: