Sum načrtovanja skrajno desničarskih napadov na obletnico nemške združitve

Aretirani so po obtožbah preiskovalcev načrtovali uničenje pravne države.
Fotografija: Aretirani pripadniki vzhodnonemške neonacistične in huliganske scene, stari med sedemindvajset in trideset let, so po obtožbah preiskovalcev načrtovali uničenje pravne države. Foto: Matthias Rietschel/Reuters
Odpri galerijo
Aretirani pripadniki vzhodnonemške neonacistične in huliganske scene, stari med sedemindvajset in trideset let, so po obtožbah preiskovalcev načrtovali uničenje pravne države. Foto: Matthias Rietschel/Reuters

BerlinV saškem mestu Chemnitz, kjer so pred mesecem dni izbruhnile množične demonstracije skrajnih desničarjev in njihovih nasprotnikov, je policija prijela šest članov organizacije »Revolucija Chemnitz«, ki so osumljeni načrtovanja terorističnih napadov na obletnico nemške združitve.

Aretirani pripadniki vzhodnonemške neonacistične in huliganske scene, stari med sedemindvajset in trideset let, so po obtožbah preiskovalcev načrtovali uničenje pravne države, njihov vodja 31-letni Christian K. pa je v preiskovalnem zaporu že od demonstracij skupine »Pro Chemnitz« sredi septembra. Tedaj so skrajni desničarji več meščanov priseljeniškega rodu napadli s steklenicami, zdaj pa so si po informacijah državnega tožilca poskušali pridobiti polavtomatsko strelno orožje – in udariti v sredo na obletnico združitve Nemčije.

Nova organizacija se imenuje »revolucija Chemnitz«, njeni pripadniki pa naj bi spet načrtovali napade na tujce in drugače misleče. Državno tožilstvo v njej že vidi teroristične značilnosti.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: