Tla se še naprej tresejo, reševalci iščejo preživele

Število mrtvih je s 105 naraslo na 131. Številka bo najverjetneje še višja.
Fotografija: Hospitaliziranih je skoraj 2500 ljudi. FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters
Odpri galerijo
Hospitaliziranih je skoraj 2500 ljudi. FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters

Štiri dni po potresu v Indoneziji, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 131 ljudi, je na odročne dele Lomboka, ki so odrezani od sveta, začela prihajati humanitarna pomoč. Reševalne službe in vojska v bitki s časom še naprej iščejo morebitne preživele, je poročal AP. Reševanje otežuje pomanjkanje ustrezne opreme. 

Oblasti so na otoku postavile dodatna začasna zatočišča za več deset tisoč ljudi, ki so v potresu ostali brez strehe nad glavo. Prostovoljci in reševalci po otoku delijo vodo, ki jo primanjkuje, hrano in zdravila.

Iz Džakarte so danes zjutraj po lokalnem času na otok poslali pet letal s hrano, odejami, medicinskimi pripomočki, šotori in zaboji vode.



Kot je sporočil tiskovni predstavnik indonezijske civilne zaščite Sutopo Purwo Nugroho, je število mrtvih s 105 naraslo na 131. Številka pa bo najverjetneje še višja. Hospitaliziranih je skoraj 2500 ljudi, ki so utrpeli hude poškodbe, več kot 156.000 ljudi je moralo zapustiti uničene oziroma porušene domove.

FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters
FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters


Večji del severnega Lomboka je že od nedelje brez elektrike. Reševalci imajo težave z dostopom do otoka, saj so uničeni mostovi in druga infrastruktura. Porušenih naj bi bilo 80 odstotkov domov na tem delu Lomboka, je poročal Reuters.

Tla v Indoneziji se še naprej tresejo. Ponoči so seizmologi zaznali tri močnejše potrese.

Več tisoč turistov je z letalom oziroma trajektom medtem zapustilo otok. Po besedah lokalnih oblasti je bilo evakuiranih okoli 5000 domačih in tujih turistov.  

FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters
FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters


FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters
FOTO: Beawiharta Beawiharta/Reuters

 

Preberite še:

Komentarji: