Trump napoveduje prepoved vsega priseljevanja v ZDA

Ameriški predsednik tvita o nevidnem sovražniku, v ZDA pa odmevajo tudi nočne washingtonske govorice o resnem zdravstvenem stanju severnokorejskega voditelja Kim Džong Una.
Fotografija: Ameriški predsednik Donald Trump. FOTO: Jim Watson/AFP
Odpri galerijo
Ameriški predsednik Donald Trump. FOTO: Jim Watson/AFP

New York – Ameriški predsednik Donald Trump napoveduje prepoved vsega priseljevanja v ZDA. »V luči napada nevidnega sovražnika kot tudi zaradi zavarovanja delovnih mest naših vélikih ameriških državljanov« bo ukazal začasno suspenzijo vseh imigracij v Združene države, je pozno zvečer tvital republikanski prvak.



Ni popolnoma jasno, kaj naj bi pomenila takšna prepoved in kako dolgo naj bi trajala ter ali bo uravnavala še kakšno drugo priseljevanje od ilegalnega, s katerim se Trump spopada že vse od svojega nastopa v Beli hiši. Na ponedeljkovi novinarski konferenci v Beli hiši je general Todd Semonite govoril o napredku pri gradnji zidu na meji z Mehiko.

Več o tem bo morda znano dopoldne po vzhodnoameriškem času, veliko zanimanja pa bo tudi za nočne washingtonske govorice o negotovem zdravju severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Televizijska postaja CNN je prva objavila sume ameriških obveščevalnih služb, da je diktator v resni nevarnosti po nedavni operaciji, pa čeprav poznavalci opozarjajo na številne pretekle lažne alarme o njegovem zdravstvenem stanju.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un. FOTO: KCNA via Reuters
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un. FOTO: KCNA via Reuters

 

Preberite še:

Komentarji: