Trump odpovedal srečanje s Putinom na vrhu G20

Srečanje obeh voditeljev je Trump sicer pod vprašaj postavil že v sredo.
Fotografija: Srečanje obeh voditeljev je Trump sicer pod vprašaj postavil že v sredo. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
Srečanje obeh voditeljev je Trump sicer pod vprašaj postavil že v sredo. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Na vrhu voditeljev držav G20, ki ga bo v petek in soboto gostila argentinska prestolnica Buenos Aires, se očitno ne bosta srečala predsednika ZDA in Rusije. Donald Trump je namreč napovedal, da se zaradi dogajanja v Ukrajini ne namerava sestati z Vladimirjem Putinom.

»Glede na to da Rusija še ni vrnila zajetih ukrajinskih mornarjev in ladij, je za vse vpletene strani najbolje, da odpovem predhodno dogovorjeno srečanje s Putinom,« je zapisal na svojem twitter profilu le dobro uro potem, ko je novinarjem pred Belo hiš zatrdil, da se bo »verjetno srečal s Putinom«. To je dejal le malo zatem, ko je njegov nekdanji odvednik Michael Cohen na sodišču priznal, da je je pred kongresom lagal glede ruske preiskave.



Srečanje obeh voditeljev je Trump sicer pod vprašaj postavil že v sredo. »Mogoče ne bom imel srečanja. Ne maram agresije. Sploh ne želim agresije,« je takrat dejal v pogovoru za Washington Post. Dejal je še, da čaka dokončno poročilo o nedeljskem dogajanju v Ukrajini.

Sodišče na Krimu ukrajinskim mornarjem odredilo dvomesečni pripor zaradi nezakonitega vstopa na rusko ozemlje ob grožnjah z nasiljem. Po navedbah ruske tiskovne agencije Interfax jim grozi do šest let zapora. Zaradi tega incidenta je ukrajinski predsednik Petro Porošenko v ponedeljek razglasil vojno stanje. Ukrep je začel veljati v sredo.

Preberite še:

Komentarji: