Trump: ZDA in Mehika dosegli »res dober dogovor«

Končni dogovor glede Nafte, ki bi poleg ZDA in Mehike vključeval še Kanado, bi lahko dosegli ta teden.
Fotografija: »To je velik dan za trgovino. Gre za res dober dogovor za obe državi,« je prepričan Trump. FOTO: Reuters/Kevin Lamarque
Odpri galerijo
»To je velik dan za trgovino. Gre za res dober dogovor za obe državi,« je prepričan Trump. FOTO: Reuters/Kevin Lamarque

ZDA in Mehika so dosegle dogovor o severnoameriškem prostotrgovinskem sporazumu Nafta, je danes prek twitterja sporočil ameriški predsednik Donald Trump. Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je dodal, da bi končni dogovor, ki bi poleg ZDA in Mehike vključeval še Kanado, lahko dosegli ta teden.

ZDA in Mehika so dosegle »res dober dogovor« o Nafti, je na spletnem družbenem omrežju zapisal Trump. Dodal je, da se bodo pogovori s tretjo članico sporazuma, Kanado, začeli »kmalu«.

»To je velik dan za trgovino. Gre za res dober dogovor za obe državi,« je prepričan Trump.

»S Kanado bomo pogajanja začeli v kratkem. Njihovega premierja bom poklical zelo kmalu,« je še dodal.



Pena Nieto je prav tako prek twitterja sporočil, da je prek telefona govoril s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem. Sporočil mu je, da je pomembno, da se Kanada pridruži procesu, katerega cilj je zaključiti tristranska pogajanja o novem sporazumu Nafta ta teden.



Trgovinski sporazum Nafta omenjene tri države povezuje od leta 1994. Pokriva gospodarstvo, ki skupno ustvari 17.000 milijard dolarjev bruto domačega proizvoda letno. V regiji, ki jo pokriva Nafta, živi več kot 444 milijonov ljudi.

Preberite še:

Komentarji: