Turško-ruske patrulje bodo na severu Sirije z delom začele v petek

Po navedbah Moskve se je s 30 kilometrov širokega ozemlja ob meji med Sirijo in Turčijo umaknilo 34.000 kurdskih borcev.

Objavljeno
30. oktober 2019 20.10
Posodobljeno
30. oktober 2019 20.28
Tuje tiskovne agencije poročajo o spopadih med sirskimi silami in pripadniki proturških sil v bližini mesta Ras al Ain ob sirsko-turški meji. FOTO: Nazeer Al-khatib/AFP
STA, Ka. M.
STA, Ka. M.
Turško-ruske skupne patrulje na severovzhodu Sirije bodo z delom začele v petek, je danes povedal turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan.

V skladu z dogovorom, ki sta ga minuli teden sklenili Turčija in Rusija, bi se moralo skupno patruljiranje držav začeti v torek po izteku 150-urnega roka za umik kurdskih sil s 30 kilometrov širokega območja ob sirsko-turški meji. Po navedbah Moskve se je doslej umaknilo 34.000 kurdskih borcev, skupaj s 3260 kosi težkega orožja. Če se informacije izkažejo za netočne in se bo pokazalo, da umik ni končan, si Turčija po Erdoğanovih besedah pridržuje pravico do izvedbe operacije.

Tuje tiskovne agencije sicer danes poročajo o spopadih med sirskimi silami in pripadniki proturških sil v bližini mesta Ras al Ain ob sirsko-turški meji.