Ukrajinski kapitan osumljen tudi aprilske nesreče na Nizozemskem

Tožilstvo je sporočilo, da je 64-letni kapitan ladje za križarjenje, ki je osumljen povzročitve nesreče na Donavi, osumljen tudi povzročitve nesreče na Nizozemskem. Danes so našli še dve trupli, število smrtnih žrtev je tako naraslo na petnjast.
Fotografija: Preiskava je pokazala, da je kapitan ladje Viking Sigyn, ki je trčila v turistično ladjico z južnokorejskimi turisti na krovu, vse podatke iz svojega mobilnika po povzročitvi nesreče ladje izbrisal.FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Odpri galerijo
Preiskava je pokazala, da je kapitan ladje Viking Sigyn, ki je trčila v turistično ladjico z južnokorejskimi turisti na krovu, vse podatke iz svojega mobilnika po povzročitvi nesreče ladje izbrisal.FOTO: Antonio Bronic/Reuters

Ukrajinski kapitan ladje za križarjenje, ki je osumljen povzročitve nesreče turistične ladje na Donavi v Budimpešti, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo najmanj petnjast ljudi, je osumljen povzročitve še ene nesreče, in sicer na Nizozemskem prvega aprila, je po poročanje Reutersa sporočilo tožilstvo v Budimpešti.

V izjavi so še dodali, da je preiskava pokazala, da je kapitan ladje Viking Sigyn, ki je trčila v turistično ladjico z južnokorejskimi turisti na krovu, vse podatke iz svojega mobilnika po povzročitvi nesreče ladje Mermaid (Morska deklica), izbrisal. Dodali so, da sicer ni jasno, ali so bili ti podatki povezani z nesrečo.

64-letnega ukrajinskega kapitana, ki so ga identificiral kot C. Yuriya iz Odessa, so aretirali prejšnji teden. Kot so po poročanju Reutersa dejali njegovi odvetniki, ki so bili za komentarje nedosegljivi, kapitan ni naredil nobene napake.

FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

 

Število smrtnih žrtev naraslo na petnjast

 

FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Danes zjutraj so po pregledu s plovilom za potapljanje našli še dve trupli južnokorejskih turistk, ki sta umrli v ladijski nesreči prejšnji teden. Skupno je število žrtev naraslo na petnjast, trinjast ljudi še vedno pogrešajo, je poročanju AFP sporočila policija. Eno truplo so našli okoli petdeset kilometrov južno od Budimpešte, blizu mesta Ersci, drugo pa blizu točke, kjer se je zgodila nesreča. V obeh primerih je šlo za dve ženski trupli, je sporočila policija. Potapljači so imeli zaradi narasle Donave in tokov težave, da bi vstopili v potopljeno ladjo.

Medtem pa jim je z načinom prepoznavanja prstnih odtisov že uspelo identificirati vse žrtve nesreče. Identificiranje na ta način je namreč mogoče še tri mesece od smrti. Korejci imajo namreč prakso, da imajo shranjene vse prstne odtise odraslih državljanom, kar jim je v tem primeru pomagalo pri identifikaciji smrtnih žrtev. Kot že omenjeno, je v nesreči umrlo 28 ljudi, trinajst je še vedno pogrešanih.
 
Ladja, ki so jo krstili za Morsko deklico, je v bližini zgradbe madžarskega parlamenta v središču prestolnice trčila v drugo plovilo. FOTO: Ferenc Isza/AFP
Ladja, ki so jo krstili za Morsko deklico, je v bližini zgradbe madžarskega parlamenta v središču prestolnice trčila v drugo plovilo. FOTO: Ferenc Isza/AFP

Preberite še:

Komentarji: