Upokojeni astronavt Mark Kelly bo kandidiral za senatorski stolček v Arizoni

Kelly je svojo odločitev objavil na twitterju. »Moja naslednja misija,« je zapisal.
Fotografija: Mark Kelly se je upokojil leta 2011. Odločil se je, da bo skrbel za svojo ženo, kongresnico Gabriello Giffords, ki jo je na političnem zboru napadalec ustrelil v glavo. FOTO: Laura Segall/Reuters
Odpri galerijo
Mark Kelly se je upokojil leta 2011. Odločil se je, da bo skrbel za svojo ženo, kongresnico Gabriello Giffords, ki jo je na političnem zboru napadalec ustrelil v glavo. FOTO: Laura Segall/Reuters

Upokojeni astronavt Mark Kelly je naznanil kandidaturo za senatorski stolček v ameriški zvezni državi Arizona, kjer bo skušal naslediti lani preminulega republikanskega senatorja Johna McCaina.  



54-letni Kelly pripada demokratom, na volitvah naslednje leto pa mu bo nasproti stala Martha McSally. Ameriški mediji poročajo, da se obeta eden najbolj napetih dvobojev za senatorski stolček na teh volitvah – zanj se bosta pomerila astronavt in pilotka. McSallyjeva je namreč postala znana kot pilotka Vojnega letalstva ZDA (Air Force).

Kelly je svojo odločitev objavil na twitterju. »Moja naslednja misija,« je zapisal.



Mark Kelly se je upokojil leta 2011. Odločil se je, da bo skrbel za svojo ženo, kongresnico Gabriello Giffords, ki jo je na političnem zboru v množici pred trgovskim centrom v Tusconu v Arizoni napadalec od blizu ustrelil v glavo. Dobila je tako hude poškodbe možganov, da še vedno okreva. Danes se zakonca Kelly zavzemata za odgovornejšo rabo orožja.

Več iz te teme:

Komentarji: