V Bangkoku med zasedanjem Aseana eksplodirali bombi

Ranjeni sta vsaj dve osebi. Tajski premier Prajut Čanoča je odredil takojšnjo preiskavo incidentov.

Objavljeno
02. avgust 2019 10.10
Posodobljeno
02. avgust 2019 10.43
Eksploziji sta povzročili precejšnje vznemirjenje, saj Bangkok gosti zasedanje zunanjih ministrov Zveze držav Jugovzhodne Azije. FOTO: Reuters
STA, G. Z.
STA, G. Z.
V Bangkoku sta danes odjeknili eksploziji najmanj dveh manjših bomb. Ranjeni sta bili menda dve osebi. Eksploziji sta povzročili precejšnje vznemirjenje, saj Bangkok gosti zasedanje zunanjih ministrov Zveze držav Jugovzhodne Azije (Asean), ki se ga udeležuje tudi ameriški državni sekretar Mike Pompeo.

Tajski premier Prajut Čanoča je odredil takojšnjo preiskavo incidentov. Iz vlade so sporočili, da so poostrili varnostne ukrepe v prestolnici, kljub vsemu pa poudarili, da ni razloga za preplah.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je prva bomba eksplodirala na obrobju središča mesta, pri tem pa sta bili ranjeni dve ženski. Nato je eksplodiralo še v bližini znane stolpnice v centru.

image
Zasedanje zunanjih ministrov Zveze držav Jugovzhodne Azije. FOTO: Reuters


Po nekaterih navedbah so v mestu našli še več eksplozivnih naprav, vendar pa policija teh navedb še ni ne potrdila ne zanikala. Tajska vlada pa je še pozvala medije, naj ne špekulirajo glede motivov, ki bi lahko bili v ozadju bombnih eksplozij.