V Benetkah znova trenutki panike zaradi turistične križarke

Križarka Costa deliziosa je v neurju oplazila zasidrano jahto in ogrozila druga plovila. Za las se je izognila trčenju z obalo.
Fotografija: Križarka Costa deliziosa v mirnejših trenutkih od tistih, ki jih je danes doživela v Benetkah. FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
Križarka Costa deliziosa v mirnejših trenutkih od tistih, ki jih je danes doživela v Benetkah. FOTO: Wikipedia

Zatem ko je pred dobrim mesecem ogromna križarka MSC Opera v starem jedru Benetk trčila v turistično ladjico in pomol ter povzročila trenutke panike, so Benečani in turisti dramo z ogromno turistično ladjo doživeli tudi danes. Križarka Costa deliziosa, ki je bila na poti skozi kanal Giudecca in na tem, da izpluje iz Benetk, je namreč prav tako tvegala trk z obalo. Kot poroča italijanski tisk, se je nesreči izognila za las.

Tokratni razlog ni bila okvara na križarki, pač pa neurje z močnim vetrom, ki ni prizaneslo niti Benetkam. Kot poroča agencija Ansa, ki se sklicuje na beneško kapitanijo, je križarka, ki je v lasti podjetja Costa crociere – iz pristanišča je plula s pomočjo vlačilcev –, med neurjem oplazila eno izmed jaht, zasidranih ob Rivi Sette martiri nedaleč od osrednjega Markovega trga, v neposredni bližini so bila tudi druga plovila.



A se je Costa deliziosa na srečo izognila hujši nesreči in tudi trku s kopnim. Ko se je približala Giardinom, znanemu prizorišču Beneških bienalov, je njen kapitan sprožil tudi sireno za preplah.



Potniki na 50-metrski jahti Elysia z zastavico iz Cape Towna, ki jo je križarka oplazila, so se pometali na tla. Tudi med tistimi na bližnjih vaporettih, torej ladjicah, namenjenih javnemu prevozu potnikov, je zavladala panika, poročajo pa tudi o preplašenih ljudeh na kopnem, ki so se zbali, da bi se ponovila situacija z 2. junija, ko je mesto doživelo trd pristanek MSC Opera. A je kapitanu in vlačilcem tokrat tovrsten scenarij uspelo preprečiti.

Komentarji: