V Christchurchu zaradi sumljive eksplozivne naprave aretirali moškega

Po marčevskem strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. 

Objavljeno
30. april 2019 09.52
Posodobljeno
30. april 2019 11.34
V strelskem pohodu 15. marca letos je umrlo 50 ljudi. FOTO: Reuters 
A. I.
A. I.
Novozelandska policija je v mestu Christchurch aretirala domačina, ki naj bi blizu mošeje Linwood podtaknil eksplozivno telo. Gre za mošejo, ki je bila sredi marca prizorišče najhujšega strelskega napada v zgodovini Nove Zelandije.

Policisti so po najdbi paketa z eksplozivnim telesom nemudoma zaprli območje in na kraj poklicali bombne tehnike, gasilce in reševalce. Lokalni policijski poveljnik John Price je potrdil najdbo: »V Christchurchu smo odkrili sumljiv paket, v katerem je bilo eksplozivno telo.«

image
Po strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. FOTO: Reuters 


Strokovnjaki so bombo uspešno deaktivirali, pri tem ni bil nihče ranjen. Policisti so kasneje aretirali  triintridesetletnega moškega, ki živi v neposredni okolici. Po poročanju New Zealand Heralda policisti niso potrdili, da bi bil ta dogodek povezan z marčevskim napadom v mošejah. So pa eksplozivno telo odkrili le en kilometer od mošeje Linwood v četrti Phillipstown. 

V strelskem pohodu 15. marca letos je umrlo 50 ljudi, več deset jih je bilo ranjenih. Osemindvajsetletni Brenton Tarrant je takrat v mošejah Al Noor in že omenjeni Linwood streljal na množico ljudi. Obtožen je 50 umorov, grozi mu dosmrtni zapor. Po strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja.