Protestniki ohromili ulice

Novi množični protesti so v Parizu napovedani za torek.
Fotografija: FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Benoit Tessier/Reuters

V Franciji se danes tretji dan zapored nadaljuje stavka proti pokojninski reformi, zaradi katere je oviran železniški promet v državi ter v Parizu promet s podzemno železnico. V številnih mestih so pripravili proteste. Prav tako so vozniki tovornjakov blokirali ceste v več regijah po državi.

Vozniki tovornjakov so blokade pripravili zaradi napovedi o zvišanju davkov na dizelsko gorivo. Blokada je med drugim prizadela avtoceste na območju Pariza in Lyona ter na jugu države.





Številni protestniki so danes odšli na ulice v Parizu, Marseillu in drugih mestih. V francoski prestolnici je tudi prišlo do izgredov med policijo in rumenimi jopiči, ki protestirajo proti brezposelnosti in socialni neenakosti.

Tokratni protesti proti pokojninski reformi veljajo za največje proteste v državi v zadnjih letih. Novi množični protesti so v Parizu napovedani za torek. Francoski premier Eduard Philippe naj bi konkretne načrte za pokojninsko reformo predstavi v sredo. Vlada namerava sicer uvesti univerzalni sistem upokojevanja.

FOTO: Benoit Tessier/Reuters
FOTO: Benoit Tessier/Reuters


FOTO: Philippe Lopez/Afp
FOTO: Philippe Lopez/Afp

Preberite še:

Komentarji: