V hotelskem požaru v Odesi najmanj devet mrtvih

Mestne oblasti so sporočile, da so na območju okoli hotela evakuirale približno 150 ljudi.

Objavljeno
17. avgust 2019 13.20
Posodobljeno
17. avgust 2019 17.28
FOTO: Oleksandr Gimanov/Afp
P. V., STA
P. V., STA
V požaru, ki je ponoči izbruhnil v hotelu v ukrajinskem pristaniškem mestu Odesa, je umrlo najmanj devet ljudi, deset pa je poškodovanih, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile tamkajšnje oblasti.

Požar je izbruhnil v hotelu Tokyo Star okrog ene ure zjutraj, približno 65 gasilcev pa ga je s pomočjo 13 gasilskih vozil uspelo pogasiti šele tri ure pozneje, so sporočile oblasti. Reševalne skupine so najprej poročale o osmih žrtvah, kasneje pa so sporočile, da so med preiskavo našle še eno truplo.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass je požar izbruhnil v drugem nadstropju hotela. Policija je sprožila preiskavo, ki naj bi ugotovila vzrok požara.

image
FOTO: Oleksandr Gimanov/Afp


»Ponoči smo izgubili osem življenj,« je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zapisal na Facebooku. To se ni zgodilo zaradi vojne ali obstreljevanja, ampak zaradi malomarnosti ter zanemarjanja osnovnih varnostnih standardov, je poudaril. Zagotovil je, da bo »osebno poskrbel«, da bodo odgovorni kaznovani »v skladu z zakoni«, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po predsednikovih navedbah so med poškodovanimi štirje v kritičnem stanju. Mestne oblasti so sporočile, da so na območju okoli hotela evakuirale približno 150 ljudi. Odesa, pristaniško mesto ob Črnem morju, leži približno 500 km južno od ukrajinske prestolnice Kijev in je tudi obmorsko letovišče, ki poleti privablja številne turiste.

image
FOTO: Volokin Yevgeny/Reuters