En hrvaški vojak umrl, dva huje ranjena

V Kabulu je v samomorilskem napadu umrl hrvaški vojak, še dva sta huje ranjena. V Afganistanu je skupno 99 hrvaških vojakov.
Fotografija: Na novinarski konferenci so objavili tudi fotografije uničenega vozila, v katerem so bili trije hrvaški vojaki. FOTO: Mladen Čobanović/MORH
Odpri galerijo
Na novinarski konferenci so objavili tudi fotografije uničenega vozila, v katerem so bili trije hrvaški vojaki. FOTO: Mladen Čobanović/MORH

V afganistanski prestolnici Kabul so bili danes v samomorilskem napadu na kolono vozil Hrvaške vojske huje ranjeni trije hrvaški vojaki. Pozneje je v bolnišnici eden od vojakov umrl. »Gre za pripadnika posebnih sil J. B., rojenega leta 1992,« so pristojni zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so, da so se za življenje vojaka borili v ameriški bolnišnici v Bagramu, a so bile njegove poškodbe tako hude, da je umrl.

Preostala dva vojaka, stara 27 in 32 let, imata hujše poškodbe roke in noge, a njuno življenje ni ogroženo, je pojasnil obrambni minister Damir Krstičević. Gre za pripadnike hrvaških oboroženih sil z nižjimi vojaškimi čini iz Osijeka, Vinkovcev in Sesvet pri Zagrebu.

Slovenski obrambni minister Karl Erjavec je hrvaškemu obrambnemu ministru že izrazil sožalje ob smrti pripadnika hrvaškega kontingenta. Erjavec je pri tem zaželel čimprejšnje okrevanje dvema pripadnikoma, ki sta bila v današnjem napadu huje ranjena, so še sporočili z ministrstva.
 

Napadalec trčil v vozilo vojske


Napad se je zgodil nekaj pred deveto uro po krajevnem času 200 metrov pred eno od vojašnic zveze Nato. Samomorilski napadalec na trikolesniku je trčil v zadnje od treh vozil Hrvaške vojske, ki so vozila v koloni. Krstičević je poudaril, da napadeni vojaki niso sodelovali v vojaških operacijah, temveč so bili svetovalci posebnih enot afganistanske policije. V Afganistanu je skupno 99 hrvaških vojakov.

Komentarji: