V napadu v londonskem predmestju ranjeni trije ljudje

Incident se je zgodil v južnem londonskem predmestju Streatham. Storilec je podlegel pod streli policistov. 
Fotografija: FOTO: Simon Dawson/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Simon Dawson/Reuters

Policija v Londonu je ustrelila moškega, ki je danes v prometni trgovski ulici v južnem londonskem predmestju Streatham v »incidentu s terorističnim ozadjem« zabodel dve osebi. Lažje je bila poškodovana še ena oseba, in sicer zaradi stekla, ki je počilo ob strelih policistov.

Moški je imel na sebi napravo, za katero so očividci verjeli, da je eksplozivna, in je podlegel pod streli policistov. 

Napadalec je bil v času napada pod policijskim nadzorom, saj je bil nedavno izpuščen iz zapora, poroča BBC ter navaja pričevanja, da je najprej napadel v trgovini, ob izstopu pa je menda zabodel še kolesarko. Ena od treh ranjenih oseb se še bori za življenje. 

Londonska reševalna služba je sporočila, da je na kraj dogodka poslala več enot. Priče so na družbenih omrežjih navajale, da so slišale tri strele, več ljudi pa naj bi na kraju incidenta oskrbelo zdravstveno osebje.

London je bil v zadnjih letih prizorišče več terorističnih napadov. Konec novembra lani je britansko prestolnico pretresel napad, v katerem je moški z nožem zabodel več ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, da je podlegel poškodbam na kraju dogodka.

Komentarji: