V napadu z nožem v Nemčiji več mrtvih in ranjenih

Napad je izvedel moški, ki se zdravi v psihiatrični bolnišnici.
Fotografija: Na kraju napada so reševalci. FOTO: Bauernfeind/AFP
Odpri galerijo
Na kraju napada so reševalci. FOTO: Bauernfeind/AFP

V napadu z nožem v bavarskem mestu Würzburg so bili danes ubiti trije ljudje, še več pa jih je bilo ranjenih. Napada je osumljen 24-letni Somalijec, ki ga je policija obvladala in aretirala. Moški se je zdravil v psihiatrični bolnišnici.

Policija je bila o dogodku obveščena okoli 17. ure. Napad se je glede na prvotna poročila zgodil v bližini trga Barbarossa v Würzburgu v nemški zvezni deželi Bavarska, poročajo tuje tiskovne agencije.

»Trije so mrtvi, pet pa je huje poškodovanih,« je povedal bavarski notranji minister Joachim Herrmann, ki je obiskal kraj napada. Še nekaj jih je bilo lažje poškodovanih.

Napada je osumljen 24-letni moški, ki je v mestu živel od leta 2015. Policija ga je ustrelila v nogo in aretirala. Njegovo življenje ni ogroženo.

Preiskovalci so našli dokumentacijo, da se je zdravil v psihiatrični ustanovi, je še povedal Herrmann. »Policijska preiskava bo pokazala, ali je šlo za islamistično dejanje ali je do napada prišlo zaradi psihiatričnega stanja napadalca,« je dodal.

Policija je sporočila, da nimajo znakov, da bi v napadu sodelovali še drugi storilci. Nevarnosti za prebivalce tako ni več.
Bavarski ministrski predsednik Markus Söder je v odzivu na napad dejal, da je pretresen. »Žalujemo z žrtvami in njihovimi družinami,« je zapisal na Twitterju. Zahvalil se je tudi vsem mimoidočim, ki so se zoperstavili domnevnemu napadalcu.

Podoben napad se je na vlaku v Würzburgu zgodil julija 2016, ko je 17-letni afganistanski begunec s sekiro in nožem huje ranil štiri ljudi. Policija ga je ustrelila.

Preberite še:

Komentarji: