V napadu z nožem v središču Pariza več ranjenih

Ranjeni so štirje ljudje. Napad se je zgodil, medtem ko v Parizu poteka sodni proces proti domnevnim pomagačem napadalcev na Charlie Hebdo.
Fotografija: Osumljenca za napad blizu nekdanjih prostorov francoskega satiričnega tednika Charlie Hebdo sta na begu. FOTO: Alain Jocard/AFP
Odpri galerijo
Osumljenca za napad blizu nekdanjih prostorov francoskega satiričnega tednika Charlie Hebdo sta na begu. FOTO: Alain Jocard/AFP

V napadu z nožem v središču francoske prestolnice so bile danes ranjene štiri osebe, od tega dve huje. Napad se je menda zgodil v 11. pariškem okrožju v bližini nekdanjega sedeža satiričnega tednika Charlie Hebdo, ki je bil pred dobrimi petimi leti tarča islamskih skrajnežev.

Da je v Parizu bil izveden napad, je potrdil tudi francoski premier Jean Castex. Po poročanju Le Monda so oba osumljenca – eden je sprva pobegnil z metrojem – menda že aretirali. Za zdaj še ni znano, ali ima dogodek teroristično ozadje, ga pa francosko tožilstvo obravnava kot teroristično dejanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Lokalne pristojne službe so pozvale ljudi, naj se območja v bližini napada izogibajo. Po poročanju Le Monda je 11. pariško okrožje zaprto, prav tako več izobraževalnih ustanov. 

FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters


Okrutno dejanje se je zgodilo nekaj tednov po začetku sodnega procesa proti 14 obtoženim sodelovanja v terorističnih napadih januarja 2015, v katerih je bilo na sedežu tednika Charlie Hebdo, judovski trgovini Hyper Cacher in v napadu na policistko v Montrougeu ubitih 17 ljudi.



Domnevnega napadalca so aretirali v bližini Place de la Bastille v bližini napada. Razlog aretacije druge osebe zaenkrat še ni znan. Druga aretacija je bila v bližini podzemne postaje Richard-Lenoir v bližini kraja napada, poroča STA.

Preberite še:

Komentarji: