V Nemčiji trčili vojaški letali, eden izmed pilotov izgubil življenje

Do nesreče je prišlo v regiji Müritz v zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjansko.
Fotografija: Reševalec ob razbitinah enega od obeh lovcev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Reševalec ob razbitinah enega od obeh lovcev. FOTO: Reuters

V regiji Müritz v zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjansko v severni Nemčiji sta okoli druge ure popoldan trčili vojaški letali nemške vojske Bundeswehr.

Pilota sta se uspela izstreliti iz letal. Kot je poročal portal Die Welt, so do enega izmed njiju kmalu prišli in je nesrečo preživel, medtem je več nemških medijev objavilo vest, da drugi pilot nesreče ni preživel. Njegovo smrt je potrdila tudi vojska.



Kot dodaja Die Welt, so v bližini drugega strmoglavljenega letala v bližini Silsa odkrili dele telesa. Vest so na Twitterju objavili policisti, ki pa sprva še niso potrdili, da gre za drugega pilota.



Letali naj bi se med letom med vojaško vajo dotaknili in strmoglavili. O nesreči, do katere je prišlo v bližini oporišča Laage, je prvo poročilo poslal pilot tretjega letala. Potrdil je, da sta se obe padali odprli.

Na območjih strmoglavljenj sta izbruhnila požara, ki so ju pogasili, razbitine niso poškodovale ljudi ali stavb.

V iskanju pilota so angažirali tudi policijske helikopterje. FOTO: Jens Buttner/AFP
V iskanju pilota so angažirali tudi policijske helikopterje. FOTO: Jens Buttner/AFP


Nemški mediji poročajo, da je šlo za vojaška lovca tipa eurofighter. Ta tip lovca izdeluje skupina družb Airbus, BAE Systems in Leonardo, po svetu jih je v uporabi okoli 400.



Na prizorišče strmoglavljenj je pripotovala nemška obrambna ministrica Ursula Von Der Leyen. »V letalski nesreči smo izgubili vojaka. Naše misli so z njegovo družino in tovariši,« je povedala ob nesreči in dodala, da je do trčenja letal prišlo 20 minut po vzletu z oporišča.

Predstavnik nemških vojaških letalskih sil je izjavil, da je za govor o okoliščinah oziroma vzroku nesreče prezgodaj, še vedno iščejo črni skrinjici.

FOTO: Jens Buttner/AFP
FOTO: Jens Buttner/AFP


Nemška eurofighterja na arhivski fotografiji. FOTO: Sabine Siebold/Reuters
Nemška eurofighterja na arhivski fotografiji. FOTO: Sabine Siebold/Reuters

Komentarji: