V nesreči turističnega avtobusa na Madeiri vsaj 28 mrtvih  

Večina žrtev naj bi bila nemških državljanov.

Objavljeno
17. april 2019 21.32
Posodobljeno
17. april 2019 22.56
FOTO: AFP
Ma. F.
Ma. F.
Na portugalskem otoku Madeira se je okoli 18:30 po lokalnem času zgodilo huda nesreča turističnega avtobusa, v kateri je umrlo vsaj 28 ljudi, 22 pa je poškodovanih, poroča BBC.

Po poročanju SIC TV je večina žrtev nemških državljanov. »Nimam besed za to, kar se je zgodilo in se ne morem soočiti s tem, kaj so ti ljudje pretrpeli,« je dejal župan mesta Santa Cruz Filipe Souca in dodal, da naj bi bili vsi turisti na avtobusu iz Nemčije. Med mrtvimi je 11 moških in 17 žensk. Poškodovane, med katerimi sta tudi voznik in turistični vodnik, so odpeljali v bolnišnico.

image
FOTO: AFP


Kot je še povedal Souca, naj bi bilo med žrtvami tudi nekaj prebivalcev Madeire, kar je potrdil tudi portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa.
 
Voznik avtobusa je med vožnjo po vijugasti cesti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, pri tam pa trčil v streho ene od hiš. Na avtobusu je bilo sicer v času nesreče okoli 55 potnikov.

Nesreča se je zgodila blizu botaničnega vrta v hotelskem območju Caniço  - gre za tiho obmorsko območje na jugovzhodu Madeire. Na prizorišču nesreče je najmanj 14 reševalnih vozil, poroča Mirror.