V požaru umrlo najmanj trinajst ljudi

Med zasilnim pristankom na moskovskem letališču so letalo zajeli plameni. Kaj je bil vzrok za zasilni pristanek in požar, bo pokazala preiskava.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Rusko potniško letalo suhoj superjet 100 družbe Aeroflot, ki je bilo s 78 potniki na krovu na poti v Murmansk na sever Rusije, je kmalu po vzletu okoli 17.50 po lokalnem času z moskovskega letališča Šeremetjevo zaprosilo za vrnitev. Že pred zasilnim pristankom na istem letališču – ta je uspel šele v drugem poskusu, in sicer nekje trideset minut po vzletu –, so letalo zajeli plameni.

Na letalu je bilo 73 potnikov in pet članov posadke. FOTO: AFP
Na letalu je bilo 73 potnikov in pet članov posadke. FOTO: AFP


Ruske tiskovne agencije poročajo, da je umrlo vsaj 13 ljudi, zaradi nesreče pa so letališče Šeremetjevo zaprli za ves promet. Kaj je bil vzrok za zasilni pristanek in požar, bo pokazala preiskava. Med umrlimi naj bi bila dva otroka in stevard, poroča BBC. Eden od očividcev pa je dejal, da je čudež, da je sploh komu uspelo zbežati iz gorečega letala.

Iz posnetkov na družbenih omrežjih je razvidno, da potniki zapuščajo goreče letalo ruske družbe Aeroflot pri zasilnih izhodih.

Komentarji: