V požaru več deset mrtvih in prek tristo poškodovanih

V skladišču je bilo na tisoče zabojnikov, v nekaterih pa so bile vnetljive kemikalije.
Fotografija: V Bangladešu so požari na dnevnem redu. FOTO: Afp
Odpri galerijo
V Bangladešu so požari na dnevnem redu. FOTO: Afp

 

V skladišču ladijskih zabojnikov v Bangladešu je v soboto izbruhnil požar, ki je sprožil veliko eksplozijo. Umrlo je najmanj 34 ljudi, več kot 300 je poškodovanih, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile tamkajšnje oblasti.

Požar je izbruhnil v skladišču zabojnikov v Sitakundi, približno 40 kilometrov od največjega bangladeškega pristanišča Chittagong na jugovzhodu države. V skladišču je bilo na tisoče zabojnikov, v nekaterih pa so bile vnetljive kemikalije.

Sitakunda. FOTO: Stringer/Reuters
Sitakunda. FOTO: Stringer/Reuters

Ogenj je zajel zabojnike z nevarnimi snovmi. FOTO: Oliur Rahman/ Via Facebook/Via Reuters
Ogenj je zajel zabojnike z nevarnimi snovmi. FOTO: Oliur Rahman/ Via Facebook/Via Reuters

Več gasilskih enot je pohitelo v skladišče, da bi pogasile požar, ko je na prizorišču odjeknila močna eksplozija. Med žrtvami in poškodovanimi je tako tudi več gasilcev. Očividci navajajo, da je eksplozija stresla stanovanjske stavbe več kilometrov stran, poroča AFP.Požar je zdaj večinoma pod nadzorom, vendar je v skladišču še vedno nekaj žarišč, ki jih gasilci poskušajo pogasiti.

Nekateri zabojniki v skladišču so vsebovali kemikalije, vključno z vodikovim peroksidom, je potrdil predstavnik bangladeškega združenja za celinske zabojnike.

V Bangladešu so požari pogosti zaradi pomanjkljivega izvajanja varnostnih predpisov. Julija lani je v požaru, ki je zajel ogromno tovarno za predelavo hrane v bližini glavnega mesta Daka, umrlo 54 ljudi.

Preberite še:

Komentarji: