V predsedniško tekmo se podaja tudi Beto O'Rourke

Beto O'Rourke je širši javnosti postal znan med lanskoletno kampanjo za osvojitev sedeža v senatu.
Fotografija: Beto O'Rourke FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Beto O'Rourke FOTO: Mike Segar/Reuters

Vzhajajoča zvezda ameriških demokratov Beto O'Rourke je v kratkem sporočilu teksaški televiziji napovedal vstop v predsedniško tekmo. Več mesecev se je namigovalo, da se bo potegoval za demokratsko nominacijo za predsedniškega kandidata, zdaj je to končno potrdil za televizijo KTSM v domačem mestu El Paso. Danes je tudi uradno vložil kandidaturo.

»Zelo sem ponosen, kaj predstavlja El Paso. Mesto je velik razlog za mojo kandidaturo in je najboljši primer, kako dobra je lahko ta država,« je zapisal v sporočilu.

O'Rourke je širši javnosti postal znan med lansko kampanjo za volitve v senat, ko se je na koncu v Teksasu zmage veselil republikanski kandidat Ted Cruz. Tesni rezultat pa je kljub temu odmeval, saj demokrati v tej zvezni državi praviloma niso imeli niti malo možnosti.

V teh dneh se odpravlja v Iowo, ki je ena ključnih držav v začetku kampanje, navajajo tuji mediji. Nekdanji glasbenik je prepoznan kot ljubljenec občinstva, ki lahko na zborovanja pritegne velike množice in tako tudi pridobi veliko sredstev.

46-letni O'Rourke je že 15. demokrat, ki je napovedal boj za Belo hišo. Za demokratsko nominacijo se med drugim potegujejo Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar, Kamala Harris, Tulsi Gabbard in Pete Buttigieg.

Komentarji: