V Prijedoru ubit načelnik kriminalistov

Mesto v Republiki Srbski v BiH je po današnjem uboju razglasilo dan žalovanja.
Fotografija: Prijedor FOTO: Lombar Tomi/Delo
Odpri galerijo
Prijedor FOTO: Lombar Tomi/Delo

Prijedor je v šoku zaradi uboja komaj 52-letnega načelnika kriminalistične policije Radenka Bašića. Omenjeno mesto v Republiki Srbski v BiH  je kot v obsedenem stanju, kraj zločina v naselju Pećani, kjer so ga ubili, pa so ves dan preiskovali forenziki. Za zdaj še neznani storilec ga je okrog sedme ure zjutraj, na poti v službo, ustrelil v hrbet, poročajo tamkajšnji mediji. Župan Prijedora je jutrišnji 22. marec razglasil za dan žalosti.

Bašića so ubili zjutraj, ko je odhajal v službo po pešpoti proti Policijski upravi Prijedor. Službo je nastopil šele pred nekaj meseci, poroča portal Prijedordanas.com, prej je delal kot inšpektor.

Na pristojnem ministrstvu za notranje zadeve Republike Srbske so zapisali, da težko verjamejo »brutalni smrti kolega, prijatelja in velikega človeka«, ki je kariero začel pred 29 leti kot policist na Policijski postaji Kozarac.

Aretiranih več oseb

Bašić je bil vojni invalid, od leta 2004 je delal kot namestnik komandirja Policijske postaje Prijedor, nato pa med drugim tudi kot inšpektor kriminalistične policije za preprečevanje proizvodnje in prometa z drogo.

Kot je izjavil direktor policije Republike Srbske Siniša Kostrešević, so v zvezi z dogodkom aretirali več ljudi.

Bašić je življenje izgubil le leto dni pred odhodom v pokoj. Imel je dva mladoletna sinova.

Komentarji: